Reactie vakbonden bij Wetsvoorstel Terugdringen schijnzelfstandigheid

Redactie
Door Redactie 23 november 2023

Het kabinet heeft op basis van het middellangetermijnadvies van de SER een voorstel gemaakt om schijnzelfstandigheid tegen te gaan. Het doel is om misbruik van onzekere arbeidscontracten, zoals tijdelijke, oproep- en uitzendcontracten, aan te pakken.

De FNV steunt, samen met CNV en VCP het voorstel het voorstel, maar maken zich zorgen over mogelijke interpretaties rond zelfstandig ondernemerschap.

De vakbonden vinden dat de meest duidelijke en schadelijke gevallen van schijnzelfstandigheid snel aangepakt moet worden, om te beginnen met de bemiddelingsbureaus die willens en wetens aan schijnzelfstandigheid verdienen. Want hoe langer niet wordt gehandhaafd, hoe groter het probleem zal worden. Een toekomstbestendige arbeidsmarkt en een houdbaar belasting- en sociale zekerheidsstelsel komen daarmee onder nog grotere druk te staan.

De volledige reactie staat hier: Wetsvoorstel-zzp-Commentaar-werknemersorganisaties

Cookies op websites van de FNV

De FNV gebruikt functionele cookies die noodzakelijk zijn om de websites zo goed mogelijk te laten functioneren. Daarnaast maken we optioneel gebruik van statistische en marketing cookies. De functionele en statistische cookies maken geen gebruik van persoonsgegevens. De marketing cookies worden gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Onderstaand kun je toestemming geven voor het gebruik van cookies. Voor meer informatie, of om op ieder moment je instellingen weer te wijzigen, kun je terecht op onze pagina over de cookies.

Functionele cookies: Cookies die nodig zijn om te zorgen dat de websites naar behoren functioneert.

Statistische cookies

:

Geven inzicht in hoe onze bezoekers de websites gebruiken.

Marketing cookies

:

Deze cookies gebruiken we om de websites op jouw voorkeur af te stemmen.