Betaal niet teveel voor een KvK-uittreksel

Redactie
Door Redactie 22 augustus 2023

Er zijn ‘commerciële’ partijen actief die adverteren dat je bij hen tegen betaling een Kamer van Koophandel (KvK)-uittreksel kunt aanvragen. Wist je dat je dit zelf ook eenvoudig direct op de KvK-website kunt doen tegen veel lagere kosten en soms zelfs gratis?

Pas op voor ‘commerciële’ partijen die aanbieden om voor jou KvK-uittreksels aan te vragen. Je betaalt dan vaak tot drie keer te veel. Zij brengen namelijk de reguliere kosten in rekening maar vragen daarbovenop een flinke prijs voor deze ‘dienst’.

Als ondernemer kun je een account aanmaken bij de KvK en via KvK Bedrijvencheck uittreksels kopen. De goedkoopste versie is een ‘Inzien uittreksel (niet gewaarmerkt)’ en kost in 2023 € 2,60 per uittreksel (in plaats van € 8,45 voor een digitaal gewaarmerkt exemplaar). Belangrijker nog is dat via Kvk Bedrijvencheck de eerste 30 uittreksels per jaar gratis in te zien zijn. Zie www.kvk.nl/producten-bestellen/bedrijvencheck/

Ook als je (nog) geen ondernemer bent kun je tot 25 uittreksels per jaar gratis aanvragen via www.kvk.nl/producten-bestellen/gratis-inzien-product/

Tip: Je hebt meestal geen gewaarmerkt uittreksel nodig en een ‘Inzien uittreksel’ is eenvoudig te bewaren voor latere raadpleging door deze op te slaan als PDF (via afdrukken en bij printer kiezen voor ‘Opslaan als PDF’).

Cookies op websites van de FNV

De FNV gebruikt functionele cookies die noodzakelijk zijn om de websites zo goed mogelijk te laten functioneren. Daarnaast maken we optioneel gebruik van statistische en marketing cookies. De functionele en statistische cookies maken geen gebruik van persoonsgegevens. De marketing cookies worden gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Onderstaand kun je toestemming geven voor het gebruik van cookies. Voor meer informatie, of om op ieder moment je instellingen weer te wijzigen, kun je terecht op onze pagina over de cookies.

Functionele cookies: Cookies die nodig zijn om te zorgen dat de websites naar behoren functioneert.

Statistische cookies

:

Geven inzicht in hoe onze bezoekers de websites gebruiken.

Marketing cookies

:

Deze cookies gebruiken we om de websites op jouw voorkeur af te stemmen.