FNV ZZP

Toptips webteksten schrijven

Toptips webteksten schrijven

18-9-202013:30 - 17:30 uur

FNV Hoofdkantoor, Hertogswetering 159, Utrecht

Iedere zzp’er schrijft. Hoe maak je zakelijke internetteksten die aantrekkelijk zijn voor de lezer, én effectief voor je bedrijf? Dat leer je in deze workshop van 1 dagdeel. Trek en behoud de aandacht! De lezer is ongeduldig op het internet, en snel afgeleid. 

Goede internetteksten krijgen meer van zijn aandacht. Bij het schrijven ervan ga je anders te werk dan bij drukwerkteksten. Met de structuur in je onderwerpen houd je je lezers vast en maak je het schrijfproces gemakkelijker.

Programma

Je leert slimme technieken te herkennen die het web je biedt.

  • Samenhang tussen teksten en bedrijfsstrategie, klant(reis) en kanaal
  • Contentmanagement
  • Teksttypes blog, artikel en e-mail
  • Opbouw van online teksten, schrijfschema’s
  • Tekstvormgeving en beeldgebruik

Voorbereiding en werkwijze

Je neemt enkele van jouw eigen teksten mee. Voorts geen voorbereiding nodig. De trainster licht de bovengenoemde onderwerpen toe. Je maakt beperkte schrijfoefeningen. Je bespreekt elkaars teksten en ervaringen. De trainster beantwoordt vragen en geeft praktische tips.

Voor wie

Schrijven is niet je vak, maar je wilt natuurlijk wel klantgericht communiceren, ook online. Je bent gebaat bij praktische schrijftips en inzichten in de wijze waarop je zakelijke internetteksten kunt samenstellen en inzetten.

NB: FNV ZZP Academy biedt ook een training van 2 dagdelen (Slimme internetteksten maken), waarin meer wordt geoefend, oa met zoekmachinevriendelijk schrijven.

Resultaat

Je weet na afloop hoe je de lezer kunt boeien en binden met jouw online taaluitingen. Schrijven voor het web wordt leuker, makkelijker en effectiever!

Cursusdata (1 dagdeel van 13:30 tot 17:30 uur)

  • vrijdag 14 februari (Utrecht) VOL
  • vrijdag 18 september (Utrecht)

LET OP: Nieuwe locatie - FNV Hoofdkantoor, Hertogswetering 159, Utrecht.

 

Deelname

Alleen leden van FNV kunnen deelnemen aan de workshop. Ben je nog geen lid? Meld je nu direct online aan en maak de eerste 4 maanden voordelig kennis met FNV voor € 25,-.

Let op: Je aanmelding is wel kosteloos, maar niet geheel vrijblijvend: bij afmelding, minder dan 5 werkdagen voor de workshop of niet komen zonder afmelding, zijn wij genoodzaakt een no-show fee van €50,- in rekening te brengen.

Aantal deelnemers: 10-12 personen

Bij te weinig deelnemers zal de workshop worden verzet of afgezegd. Je wordt in dit geval tijdig geïnformeerd.

Organisatoren

De mensen achter dit event

Ivonne smit
Ivonne smit
Marketeer (Viatrix)

Aanmeldformulier Toptips webteksten schrijven

                         
 

Aanmelden

Toptips webteksten schrijven


Cursus locatie