FNV ZZP

Je eigen nieuwsbrief in MailChimp

Je eigen nieuwsbrief in MailChimp

4-10-201913.00 - 17.00 uur in Utrecht

Varrolaan 100, Utrecht

E-mail = effectief!
E-mail blijft onverminderd een effectief communicatiemiddel. Digitale nieuwsbrieven zijn heel geschikt om anderen te interesseren en motiveren om zaken te (blijven) doen met jou. Je boodschap is welkom: de geadresseerde gaf immers toestemming om hem te mailen. En jij kunt bovendien de lezersstatistieken gebruiken om je resultaten te verbeteren. De ’look and feel’ en technische zaken van je nieuwsbrief moeten wel op orde zijn. Daarover gaat deze workshop.

Programma

  • Do’s en don’ts van e-mailmarketing
  • Vormgeven van je nieuwsbrief: template, lettertype, kleuren, afbeeldingen
  • Teksten toevoegen en opmaken
  • Conversie bevorderen met o.m. hyperlinks en knoppen
  • Verzenden en opvolgen van campagnes
  • Statistieken over lezersgedrag gebruiken
  • Omgaan met verzendlijsten, groepen en segmenten
  • Samenhang met je andere communicatiemiddelen

 

Voorbereiding en werkwijze
Bekijk alvast nieuwsbrieven van andere bedrijven en bedenk hoe jij het zou willen aanpakken. Neem je laptop mee naar de workshop. Zet hier eventueel je conceptteksten en afbeeldingen op die je in de oefeningen wilt gebruiken. Vooraf hoef je geen programma te installeren.

De trainer licht de bovengenoemde onderwerpen toe. In opdrachten oefen je met het opmaken van je nieuwsbrief. De trainer beantwoordt je vragen en geeft praktische tips.

 

Voor wie
Je wilt vanuit je bedrijf professionele digitale nieuwsbrieven publiceren voor je relaties. Je bent op zoek naar een gebruiksvriendelijke manier om dit te doen. Heb je eerder met MailChimp gewerkt en wil je je vaardigheden ophalen? Of je bestaande nieuwsbrief nog beter maken? Ook dan zal je veel opsteken van deze workshop. 

NB: Je overtuigt vooral met vormgeving in combinatie met goede teksten. ZZP Academy biedt dan ook de training ‘Slimme internetteksten maken’.

Resultaat
Je gaat naar huis met een prima ontwerp van je nieuwsbrief, deels gevuld met berichten voor je eerste aflevering! Je kent de belangrijkste do’s en don’ts van e-mailmarketing. Bovendien weet je hoe je de campagneresultaten kunt inzetten om een hogere conversie te bereiken.


Locatie

FNV Zelfstandigen, Varrolaan 100, Utrecht. Je kunt onder het pand parkeren.
Openbaar vervoer: Neem vanaf Utrecht CS bus 28 of 18 (halte Rijnsweerd Noord).

Data
De data waarop deze cursus plaatsvindt zijn:

  • 24 mei 2019, 13:00 – 17:00 uur (Utrecht) VOL!!
  • 4 oktober 2019, 13:00 – 17:00 uur (Utrecht)


Deelname
Alleen leden van FNV kunnen deelnemen aan de workshop. Ben je nog geen lid? Meld je nu direct online aan en maak de eerste 4 maanden voordelig kennis met FNV voor € 25,-.

Bij afmelding minder dan een week voor de cursus of niet komen zonder afmelding, zijn wij helaas genoodzaakt een no-show fee van € 25 in rekening te brengen.

Organisatoren

De mensen achter dit event

Ivonne Smit en Ton Kemp
Ivonne Smit en Ton Kemp
marketeers

Je eigen nieuwsbrief in MailChimp

         
             
     
Aanmelden

Je eigen nieuwsbrief in MailChimp


Cursus locatie