FNV ZZP

Aangifte inkomstenbelasting

Aangifte inkomstenbelasting

Ben je ondernemer volgens de Belastingdienst? Dan moet je inkomstenbelasting betalen over je nettowinst. Uiterlijk op 1 maart staat er dan een aangifteformulier voor je klaar. Je kunt het formulier zelf invullen, maar uitbesteden aan je accountant of aangifte doen via administratiesoftware kan ook.

Je Inkomstenbelasting

Als zzp’er betaal je inkomstenbelasting over je jaarwinst. Dat bedrag is je omzet na aftrek van alle zakelijke kosten. Mogelijk kun je profiteren van aftrekposten zoals de startersaftrekzelfstandigenaftrek of de investeringsaftrek. Je betaalt dan minder inkomstenbelasting. Je moet dan wel aan bijvoorbeeld het urencriterium voldoen. Dit moet je kunnen aantonen voor de Belastingdienst. Houd je werkzaamheden daarom goed bij en bewaar bonnen, offertes en facturen. Dat maakt het meteen makkelijker om de aangifte in te vullen.

Je kunt bij FNV Zelfstandigen ook diverse workshops volgen waarbij we je op weg helpen.

Voor 1 mei indienen

De aangifte van het afgelopen jaar moet voor 1 mei binnen zijn. Zorg dus dat je tegen die tijd genoeg geld hebt om de inkomstenbelasting te kunnen betalen. Je kunt natuurlijk niet voorspellen wat je omzet en kosten zullen zijn. Veel zzp’ers reserveren voor de zekerheid 30% van hun omzet voor de inkomstenbelasting. Zie je aankomen dat je niet op tijd belastingaangifte kunt doen? Vraag dan op tijd uitstel aan om boetes te voorkomen. 

Met onderstaande brochures helpen we je een eindje op weg met je aangifte.

Ben je lid van FNV Zelfstandigen? Download de brochures dan via deze link.

Checklist belastingaangifte zzp'ers 2019

 

Wijzigingen Inkomstenbelasting 2018

 

Zelf aangifte doen IB 2018

 

Jaarrekening zelf opstellen

 

Van boekhoudhulp naar IB

Download onze brochures:

Ben je lid van FNV Zelfstandigen, download onze brochures dan in ons Kenniscentrum voor leden.

 

New Call-to-action