FNV ZZP

Zelfstandige Taxichauffeurs

Ook als zelfstandig taxichauffeur (zzp'er) ben je bij FNV Zelfstandigen aan het goede adres. Wij komen op voor goede en eerlijke tarieven in de taxibranche, zodat jij tegen minimaal een marktconform uurtarief aan het werk gaat!

Wat kunnen we doen met en voor zelfstandige taxichauffeurs?

Ook zelfstandige taxichauffeurs hebben belang bij een eerlijk speelveld, handhaving van de regels en een fatsoenlijke beloning. De afgelopen tijd heeft de FNV voor jullie en met jullie een aantal bijeenkomsten gehouden.

Gezamenlijk willen wij in actie komen om de problemen in de straattaxi-markt aan te pakken.

Concreet willen wij:

  • aanpassingen in de WP 2000 met betrekking tot het volume beleid / capaciteitsbeleid
  • de herinvoering van de vakbekwaamheidseisen zodat alleen échte ondernemers toetreden tot de markt,
  • schijnconstructies waarin vele (uber) chauffeurs werken, uitbannen
  • gelijke handhaving van de regels voor iedereen in de markt
  • geen onderscheid in de wet tussen de app-, bel-  en bestelmarkt
  • een gelijk speelveld voor de hele taximarkt.

Dit kunnen we niet alleen!

Alleen samen met jullie kunnen wij een vuist maken om de noodzakelijke veranderingen af te dwingen. Sluit je aan en doe mee!

 

 

 

 

Zzp chauffeur bij Uber: Verdien jij genoeg om rond te komen?

De komende tijd is FNV Taxi in actie om jou en je collega chauffeurs bij Uber te informeren, maar vooral ook te activeren om verandering te brengen in jullie positie. Samen kunnen we de voorwaarden waaronder jij en je collega’s werken verbeteren. Wil jij met ons in gesprek over je situatie? Neem dan contact met ons op.

Wat kunnen wij samen doen?

We hebben al veel chauffeurs gesproken. Onderweg, op ons kantoor of bij chauffeurs thuis. Ze hebben ons verteld over hun werksituatie. Het is belangrijk dat we daar een goed beeld van hebben, zodat we ook weten hoe we samen met de chauffeurs zaken kunnen verbeteren. We willen graag nog meer Uber chauffeurs spreken. Ben jij degene die ons meer wil vertellen? Stuur een mailtje naar info@fnvtaxi.nl met je telefoonnummer, naam en woonplaats. Wij nemen dan contact met je op.

Waarom is dit voor jou als Uber chauffeur belangrijk?

De straattaximarkt is zolang je je kunt herinneren een zzp-markt. Maar door de veranderende arbeidsmarkt zien wij ook in steeds meer andere vormen van vervoer zzp’ers komen. Het is in het belang van iedereen, dus ook van de chauffeurs in loondienst, dat er geen oneerlijke concurrentie plaatsvindt. Je bent of een echte zelfstandige die werkt voor een tarief waarvoor je verzekerd kan zijn, of je bent in loondienst. Door alle schijnconstructies die ontstaan, worden ook de werknemers bedreigd in hun bestaan. Alle reden dus voor FNV om ook de (schijn) zelfstandigen te organiseren, zodat werkenden niet tegen elkaar uitgespeeld worden.