FNV ZZP

Bouw

Laatste update: 7 juli 2022

Vol VCA-cursussen tegen kostprijs

undefinedIn samenwerking met SOMA-bedrijfsopleidingen en Livis biedt FNV Zelfstandigen, speciaal voor zzp-leden in de bouw, een Vol VCA-cursus die je via de computer (e-learning), of klassikaal (vier avonden) tegen kostprijs kunt volgen. Het diploma Vol VCA en een veiligheidspas zijn 10 jaar geldig.

De prijs is afhankelijk van de groepsgrootte (minimaal 8 deelnemers).

  • 1 dag € 199,- p.p. (VOL VCA herhaling)
  • E-learning € 159,- p.p. (inclusief examen) 

FNV-leden krijgen 10% korting, lesmateriaal, examenkosten en diploma zijn inbegrepen.

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie, vragen of aanmelden kun je mailen naar: info@somabedrijfsopleidingen.nl

Cursus LIVIS (zelfstudie met filmpjes, niet met boeken!)

In samenwerking met LIVIS biedt FNV je de mogelijkheid om met 10% korting op de cursusprijs het VOL VCA diploma te halen. Je betaalt als FNV-lid voor de cursus en examen €89,75 minus 10% FNV korting ex BTW. (€97,73 inclusief btw).

Bij deze e-learing cursus volg je thuis de lessen in je eigen tempo. In korte filmpjes met ondertiteling wordt de lesstof behandeld. Als je alles hebt doorgenomen doe je examen. Het VOL VCA diploma is 10 jaar geldig. 

Voor meer informatie, vragen of aanmelden kun je mailen naar klantenservice@livis.nl.

 

Gratis cursus 'Goed van Start'

undefinedWat is een goed uurtarief? Waarom is het verstandig om een opdrachtovereenkomst te gebruiken? En welke verzekeringen zijn verstandig om af te sluiten? Het juridisch team van FNV Zelfstandigen geeft je antwoord op deze vragen.

In één dagdeel krijg je een goede voorbereiding op de start van je bedrijf. 

De training is gratis! Mail ons even, dan laten we je weten wat de komende data zijn waarop we deze cursus geven!

undefined

 

Alle gratis trainingen op een rijtje

Actuele vakkennis zorgt ervoor dat je als zelfstandig ondernemer flexibel kunt inspelen op kansen in de markt. Onze ZZP Academy levert maatwerk workshops, trainingen en bijeenkomsten die kennis en ondernemersvaardigheden blijvend versterken en je up to date houden.

Bekijk het aanbod en schrijf je vandaag nog in!
undefined

Veilig en gezond werken als zelfstandige in de bouw

 

Wist jij dat er jaarlijks overlijden 4.000 mensen vroegtijdig overlijden door onveilige en ongezonde arbeidsomstandigheden?
Dat is zes keer zoveel mensen als in het verkeer omkomen. En wist je dat zelfstandigen in de bouw vaker dan gemiddeld betrokken zijn bij arbeidsongevallen?

 

In onderstaande brochures zetten we de belangrijkste informatie op een rijtje over veilige en gezonde arbeidsomstandigheden voor zzp’ers in de bouw. Als je lid bent van de FNV kun je de brochures via deze link downloaden.undefined


undefined

undefined

undefined

 

undefined 

undefined

Trainingsavonden voor zzp'ers in de bouw

Speciaal voor (startende) zzp'ers in de bouw organiseert FNV Bouwen & Wonen twee trainingsavonden waarop je veel informatie en nuttige tips kunt krijgen.

Hoe voorkom je een juridisch geschil? Hoe stel je een goede offerte op? Hoe moet je factuur eruit zien? Als zelfstandig ondernemer ben je -behalve vakman of vakvrouw- ook ondernemer.
Om je daarbij goed te ondersteunen, organiseren wij trainingen over alles wat je als ondernemer moet weten. 
De training is gratis voor zelfstandige leden van de FNV.

Modelovereenkomsten voor zzp'ers in de bouw

Soms is het verschil tussen een zelfstandige en iemand in loondienst niet zo duidelijk. Om er zeker van te zijn dat je echt als zelfstandige werkt bij een opdrachtgever zijn er modelovereenkomsten opgesteld. Er is er één speciaal voor afbouw, bouw & infra en dakdekkers. Vul een overeenkomst samen met je opdrachtgever in. Werk je zoals in deze overeenkomst is vastgelegd, dan bén je een zelfstandige.

Fiscale voordelen
Toch zal de Belastingdienst pas bij je aangifte inkomstenbelasting kunnen vaststellen of je in aanmerking komt voor de fiscale voordelen voor zelfstandigen. Dit is namelijk afhankelijk van je werkwijze over het héle belastingjaar en niet van 1 opdrachtgever. 

Overeenkomst met alle betrokken partijen
Het bijzondere aan deze modelovereenkomsten is dat ze zijn opgesteld in samenwerking met alle betrokken partijen, dus zowel opdrachtgevers als zelfstandigen. De onderstaande overeenkomsten zijn goedgekeurd door de Belastingdienst.

Vragen?
Heb je vragen over hoe je de modelovereenkomsten kunt gebruiken of een probleem met je opdrachtgever in verband met de Wet DBA? Neem dan contact op met projectbouwkolom@fnv.nl.

Download de modelovereenkomst Afbouw:

• Modelovereenkomst Afbouw met de werkwijze van de zelfstandige en opdrachtgever (pdf)
• Opdrachtbeschrijving modelovereenkomst Afbouw met (werk) beschrijving (pdf)
• Toelichting modelovereenkomst Afbouw met voorbeeldsituaties (pdf)


Download de Bouw & Infra modelovereenkomst:

• Modelovereenkomst Bouw & Infra (pdf)
• Toelichting modelovereenkomst Bouw & Infra (pdf)

Download de dakdekkers modelovereenkomst:

• Modelovereenkomst Dakdekkers inclusief beoordeling Belastingdienst (pdf)