FNV ZZP

Magazine FNV Zelfstandigen

Vier maal per jaar verschijnt het FNV Magazine voor zelfstandigen. Het blad is bedoeld voor zelfstandige leden van de FNV. Het maakt onderdeel uit van één van de 20 sectoredities die de FNV uitgeeft. Dat betekent dat een deel van de inhoud specifiek gericht is op zzp'ers. Het andere deel, dat FNV-breed wordt ingevuld, is voor alle FNV-leden. Je leest dus naast interessante interviews en achtergrondartikelen met en over zzp'ers ook stukken die gaan over cao's of 'echte banen'.

FNV Magazine 3 (2019)

 

Een FNV Magazine vol doorzetters dit keer. Allemaal zelfstandig ondernemers met hindernissen.

  • Wat dacht je van Mariët? Aan haar bed gekluisterd door een chronische ziekte en blind. Toch opende ze afgelopen jaar haar hondentrimsalon. 'Ik wil leven en meedoen.'

  • Of Maud, die maar voor de helft hoort en na een burn-out alle zeilen bij moet zetten. Dat gaat maar net. 'Ik houd de verwachtingen voor mezelf heel laag.'

  • En Rogier. Hij heeft een longziekte. En werkt gewoon door als hardloopcoach. 'Die 60 kilometer die ik per week loop, lijkt levensreddend.

  • Voor deze mensen en nog veel meer zelfstandigen zijn wij daarom zo blij zijn met het pensioenakkoord. Want daarin staan afspraken over bijvoorbeeld een goede en betaalbare arbeidsongeschiktheidsverzekering.

    Lees het magazine online! (pdf)

 

 Mariët is zelfstandige en een echte doorzetter. Zij is chronisch ziek en blind maar opende toch een trimsalon.

FNV Magazine 2 (2018)

In FNV Magazine nummer 2 een gesprek met trainer en coach Arturo Massaro: 'Ik leef nu letterlijk mijn droom'.

Verder onder andere: 

  • Pensioen en AOV voor zelfstandigen.

  • Hulde voor Britt: zij is Freelancer of the Year.

  • De nieuwe privacywetgeving (AVG).

  • Workshops en trainingen bij de ZZP Academy.

 

Je kunt FNV Magazine #2 downloaden via deze link


 Cover FNV Magazine 2 (2018).

 

 

 

Magazine #1 2018

In magazine #1 een interview met Bettina, één van de drie dames die een zaak aanspande om als zwangere zelfstandige met terugwerkende kracht een uitkering te krijgen. Verder een interview met Lienke Tegelberg, tolk en vertaler, een leuk gesprek met twee nieuwe sectorraadsleden van FNV Zelfstandigen en een inspirerend interview met Marjan Geeling, die 'prikkelende ontmoeten' organiseert.

Magazine #1 is via deze link te downloaden.

undefined

Magazine #4 2017

In dit nummer een interview Annamara Ketting, die per ongeluk een afbeelding van het logo van een Frans modehuis op één van haart taarten zette. Ook intervews met .


Magazine #4 kun je via deze link downloaden.

undefined

Magazine #3 2017

In dit nummer een interview met Stefanie Jegerings, die van boswachter en dierverzorger zzp'er werd. Ze ontwerpt nu natuurwandelroutes voor kinderen. Verder een achtergrondartikel over de tussenuitspraak met betrekking tot de uitkering voor zwangere zzp'ers, een interview met Jan Ruijtenberg en Richard de Graaf die zelfstandigen vertegenwoordigen in het Algemeen Bestuur van de FNV. In deze editie ook aandacht voor identiteitsfraude en veelgestelde vragen over acquisitiefraude en de Wet DBA.


Magazine #3 kun je via deze link downloaden.

undefined

Magazine #2 2017

In magazine #2 een interview met Irena Petrovic, tassenmaakster en recruiter, een interview met FNV-voorzitter Han Busker en een gesprek met Regina van Amson: 'Mijn burn-out heeft mijn leven verrijkt'. Verder antwoord op veelgestelde vragen over incasso en verzekering en een achtergrondartikel over 'goed opdrachtgeverschap'.

Magazine #2 is via deze link te downloaden.

undefined

Magazine #2 2017