FNV ZZP

Online workshop 'Slimme internetteksten schrijven' (2 x 1 uur)

Online workshop 'Slimme internetteksten schrijven' (2 x 1 uur)

6-11-202013:30 - 14:30 uur

FNV Hoofdkantoor, Hertogswetering 159, Utrecht

Iedere zzp’er schrijft. Hoe maak je zakelijke internetteksten die aantrekkelijk zijn voor de lezer, én effectief voor je bedrijf? Dat leer je in deze training van 2 dagdelen. Helpdesk inbegrepen!

De lezer is ongeduldig op het internet, en snel afgeleid. Goede internetteksten krijgen meer van zijn aandacht. Bij het schrijven ervan ga je anders te werk dan bij drukwerkteksten. Je maakt gebruik van slimme technieken die het web je biedt. Met de structuur in je onderwerpen houd je je lezers vast en maak je het schrijfproces gemakkelijker. Daarover gaat deze training.

Programma

  • Samenhang tussen teksten en bedrijfsstrategie, klant(reis) en kanaal
  • Contentmanagement
  • Teksttypes zoals blog, nieuwsbericht, e-mail, profieltekst social media
  • Diverse begrippen zoals hashtag, lead, notendop-alinea, metagegevens
  • Opbouw van online teksten, schrijfschema’s
  • Mogelijkheden van HTML benutten, taalpatronen, spelen met taal
  • Tekstvormgeving en beeldgebruik
  • Zoekmachine- en mensvriendelijk schrijven


Voorbereiding en werkwijze

Met de kennis uit een startdocument op zak neem je deel aan 2 bijeenkomsten. Je werkt op je eigen laptop. Tip: zet hier alvast conceptteksten op die je in de oefeningen wilt gebruiken.
De trainster licht de bovengenoemde onderwerpen toe. Je maakt schrijfoefeningen. We bespreken elkaars teksten en ervaringen. De trainster beantwoordt vragen en geeft praktische tips.

Tussen beide sessies in pas je het geleerde toe en schrijf je een tekst voor het web. Hierbij kan je terugvallen op de helpdesk van je trainster.
Je haalt het meeste uit deze training door buiten de 2 bijeenkomsten om ca. 4 uur hiervoor te reserveren. Deze training gaat niet over de gebruiksaanwijzing van specifieke social media of over Nederlandse spelling, grammatica en leestekens.

Voor wie

Schrijven is niet je vak, maar je wilt natuurlijk wel klantgericht communiceren, ook online. Je bent gebaat bij praktische schrijftips en inzichten in de wijze waarop je zakelijke internetteksten kunt samenstellen en inzetten.

NB: Wil je de opgedane ideeën en vaardigheden gebruiken voor de inhoud van je website of nieuwsbrief? ZZP Academy biedt ook ‘Je eigen website in 3 middagen’ en ‘Je eigen nieuwsbrief in MailChimp.

Cursusdagen 

  • vrijdag 6 EN 13 november | 13:30 - 14:30 uur - ONLINE

 

Deelname

Alleen leden van FNV kunnen deelnemen aan de workshop. Ben je nog geen lid? Meld je nu direct online aan en maak de eerste 4 maanden voordelig kennis met FNV voor € 25,-.

Let op: Je aanmelding is wel kosteloos, maar niet geheel vrijblijvend: bij afmelding, minder dan 5 werkdagen voor de workshop of niet komen zonder afmelding, zijn wij genoodzaakt een no-show fee van €50,- in rekening te brengen.

Aantal deelnemers: 10-12 personen

Bij te weinig deelnemers zal de workshop worden verzet of afgezegd. Je wordt in dit geval tijdig geïnformeerd.

 

Organisatoren

De mensen achter dit event

Ivonne Smit
Ivonne Smit
customer journey manager (Viatrix)

Aanmeldformulier online workshop 'Slimme internetteksten schrijven'

                         
 

Aanmelden

Online workshop 'Slimme internetteksten schrijven' (2 x 1 uur)


Cursus locatie