FNV ZZP

Online workshop 'Je eigen nieuwsbrief in MailChimp'

Online workshop 'Je eigen nieuwsbrief in MailChimp'

30-10-202013:30 - 14:30 uur

FNV Hoofdkantoor, Hertogswetering 159, Utrecht

Hoe maak je zelf een professionele nieuwsbrief in MailChimp? Dat leer je in deze workshop van 1 dagdeel.

E-mail = effectief!
E-mail blijft onverminderd een effectief communicatiemiddel. Digitale nieuwsbrieven zijn heel geschikt om anderen te interesseren en motiveren om zaken te (blijven) doen met jou. Je boodschap is welkom: de geadresseerde gaf immers toestemming om hem te mailen. En jij kunt bovendien de lezersstatistieken gebruiken om je resultaten te verbeteren. De ’look and feel’ en technische zaken van je nieuwsbrief moeten wel op orde zijn. Daarover gaat deze workshop.

Programma

  • Do’s en don’ts van e-mailmarketing
  • Vormgeven van je nieuwsbrief: template, lettertype, kleuren, afbeeldingen
  • Teksten toevoegen en opmaken
  • Conversie bevorderen met o.m. hyperlinks en knoppen
  • Verzenden en opvolgen van campagnes
  • Statistieken over lezersgedrag gebruiken
  • Omgaan met verzendlijsten, groepen en segmenten
  • Samenhang met je andere communicatiemiddelen

Voorbereiding en werkwijze
Bekijk alvast nieuwsbrieven van andere bedrijven en bedenk hoe jij het zou willen aanpakken. Neem je laptop mee naar de workshop. Zet hier eventueel je conceptteksten en afbeeldingen op die je in de oefeningen wilt gebruiken. Vooraf hoef je geen programma te installeren.

De trainer licht de bovengenoemde onderwerpen toe. In opdrachten oefen je met het opmaken van je nieuwsbrief. De trainer beantwoordt je vragen en geeft praktische tips.

Voor wie
Je wilt vanuit je bedrijf professionele digitale nieuwsbrieven publiceren voor je relaties. Je bent op zoek naar een gebruiksvriendelijke manier om dit te doen. Heb je eerder met MailChimp gewerkt en wil je je vaardigheden ophalen? Of je bestaande nieuwsbrief nog beter maken? Ook dan zal je veel opsteken van deze workshop. 

NB: Je overtuigt vooral met vormgeving in combinatie met goede teksten. ZZP Academy biedt dan ook de training ‘Slimme internetteksten maken’.

Resultaat
Je gaat naar huis met een prima ontwerp van je nieuwsbrief, deels gevuld met berichten voor je eerste aflevering! Je kent de belangrijkste do’s en don’ts van e-mailmarketing. Bovendien weet je hoe je de campagneresultaten kunt inzetten om een hogere conversie te bereiken.

Deelname

Alleen leden van FNV kunnen deelnemen aan de workshop. Ben je nog geen lid? Meld je nu direct online aan en maak de eerste 4 maanden voordelig kennis met FNV voor € 25,-.

Let op: Je aanmelding is wel kosteloos, maar niet geheel vrijblijvend: bij afmelding, minder dan 5 werkdagen voor de workshop of niet komen zonder afmelding, zijn wij genoodzaakt een no-show fee van €50,- in rekening te brengen.

Aantal deelnemers: 10-12 personen

Bij te weinig deelnemers zal de workshop worden verzet of afgezegd. Je wordt in dit geval tijdig geïnformeerd.

 

Organisatoren

De mensen achter dit event

Ivonne Smit en Ton Kemp
Ivonne Smit en Ton Kemp
marketeers (Viatrix)

Aanmeldformulier Je eigen nieuwsbrief in MailChimp

                         
 

Aanmelden

Online workshop 'Je eigen nieuwsbrief in MailChimp'


Cursus locatie