FNV ZZP

Online Intervisie: Zelfstandig, maar niet alleen?

Online Intervisie: Zelfstandig, maar niet alleen?

Online

Bij intervisie komt een kleine groep gelijkwaardige professionals regelmatig bij elkaar, om te praten over het eigen functioneren. Intervisie is een waardevolle methode om te werken aan de ontwikkeling van vaardigheden, inzichten, bewustwording en beroepshouding.

Bij intervisie nodig je elkaar uit tot zelfreflectie, ondersteun je elkaar, vergroot je je deskundigheden, en leer je voortdurend van praktijkervaringen van- en met elkaar. Je komt vrijwillig (maar niet vrijblijvend) en op gelijkwaardige basis bijeen.

Voor wie is intervisie interessant?

  • Als je in je vakgebied als zelfstandige alleen werkt, maar graag wilt weten hoe andere zelfstandigen hun vraagstukken oplossen.
  • Als je graag anderen wilt helpen met het oplossen van bijvoorbeeld vakinhoudelijke, 'technische' kwesties, maar ook vraagstukken, die met het ondernemerschap of persoonlijk functioneren te maken hebben.

 

Workshop Intervisie methodieken

In het aanbod van de ZZP Academy is ook een workshop opgenomen over Intervisie. In deze workshop maak je kennis met verschillende intervisiemethodieken en de kracht van het stellen van de juiste vragen. Plus tips hoe je praktisch jouw eigen intervisiegroep(en) kunt opzetten.

  •        Je werkt met eigen praktijkcases
  •        Je maakt kennis met een aantal intervisiemethodieken 
  •        Ideale workshop om je vraagtechnieken weer op te frissen

Aan het einde van de workshop heb je handvatten om zelf van start te gaan met een intervisiemethodiek.

Je kunt je hier aanmelden voor de workshop.  

 

Regionale Intervisie groepen

In samenwerking met Professionals FNV zijn eind 2018 de eerste intervisiegroepen gestart in Utrecht en Arnhem. Vorig jaar is er ook in omgeving Leiden een nieuwe groep gestart. 

Elke intervisiegroep krijgt drie of vier keer begeleiding van een ervaren begeleider en wordt daarna zelfsturend. De begeleider leert de deelnemers om zelf intervisie toe te passen. De groep bepaalt zelf de onderwerpen, welke methodiek wordt ingezet en de frequentie van samenkomen. Belangrijk hierbij is dat iedereen bij elke bijeenkomst aanwezig is, dus deelname is niet vrijblijvend. 

 

Interesse?

In het voorjaar van 2021 starten wij, FNV Zelfstandigen en FNV Professionals, met nieuwe intervisiegroepen. De intervisiegroepen komen bij elkaar in de vakbondshuizen van de FNV, zodra dit weer kan. Zodat je in de eigen regio mee kunt doen met intervisie.  

We starten een groep bij minimaal 6 deelnemers. Heb je interesse om deel te nemen, meld je dan via deze link aan: https://nl.surveymonkey.com/r/JWFWL77

Online Intervisie: Zelfstandig, maar niet alleen?


Cursus locatie