FNV ZZP

Betaal niet teveel voor een KvK-uittreksel

Laatste update: 22 augustus 2023

Betaal niet teveel voor een KvK-uittreksel

Er zijn ‘commerciële’ partijen actief die adverteren dat je bij hen tegen betaling een Kamer van Koophandel (KvK)-uittreksel kunt aanvragen. Wist je dat je dit zelf ook eenvoudig direct op de KvK-website kunt doen tegen veel lagere kosten en soms zelfs gratis?

Pas op voor ‘commerciële’ partijen die aanbieden om voor jou KvK-uittreksels aan te vragen. Je betaalt dan vaak tot drie keer te veel. Zij brengen namelijk de reguliere kosten in rekening maar vragen daarbovenop een flinke prijs voor deze ‘dienst’.

Als ondernemer kun je een account aanmaken bij de KvK en via KvK Bedrijvencheck uittreksels kopen. De goedkoopste versie is een ‘Inzien uittreksel (niet gewaarmerkt)’ en kost in 2023 € 2,60 per uittreksel (in plaats van € 8,45 voor een digitaal gewaarmerkt exemplaar). Belangrijker nog is dat via Kvk Bedrijvencheck de eerste 30 uittreksels per jaar gratis in te zien zijn. Zie www.kvk.nl/producten-bestellen/bedrijvencheck/

Ook als je (nog) geen ondernemer bent kun je tot 25 uittreksels per jaar gratis aanvragen via: www.kvk.nl/producten-bestellen/gratis-inzien-product/

Tip: Je hebt meestal geen gewaarmerkt uittreksel nodig en een ‘Inzien uittreksel’ is eenvoudig te bewaren voor latere raadpleging door deze op te slaan als PDF (via afdrukken en bij printer kiezen voor ‘Opslaan als PDF’).