FNV ZZP

Tweede Kamer stemt in met verkorten wettelijke betaaltermijn

Laatste update: 5 april 2022

Tweede Kamer stemt in met verkorten wettelijke betaaltermijn

Vorige week heeft de Tweede Kamer ingestemd met het wetsvoorstel waardoor de wettelijke betaaltermijn wordt verkort. Dit wetsvoorstel regelt dat grote bedrijven de facturen van hun mkb-leveranciers binnen 30 dagen moeten betalen. Het wetsvoorstel moet nog behandeld worden door de Eerste Kamer. Na goedkeuring zal de nieuwe betalingstermijn gaan gelden.

FNV

 

Zelfstandigen pleit al langer voor een kortere betaaltermijn voor zelfstandigen. Zelfstandigen verkeren veelal in een afhankelijkheidspositie ten opzichte van grootbedrijven. Geregeld voelen zelfstandigen zich genoodzaakt om in te stemmen met een langere betaaltermijn, terwijl ook zelfstandigen hun rekeningen moeten kunnen betalen. In april vorig jaar heeft FNV Zelfstandigen daarom de commissie voor Economische Zaken en Klimaat met klem verzocht om het wetsvoorstel van de staatssecretaris te steunen. Lees hier onze brief.

 

Belangrijke stap

Irene van Hest – Manager FNV Zelfstandigen: “Ik ben blij dat de Tweede Kamer het wetsvoorstel heeft gesteund. Dit is een hele belangrijke stap om de financiële en onderhandelingspositie van veel zelfstandigen te verbeteren. Wij blijven dit traject nauwlettend volgen, want de praktische uitwerking maakt het nog wel mogelijk dat de termijn toch wordt opgerekt. Pas als de betaaltermijn echt op 30 dagen staat, ben ik tevreden.”

Heb je moeite met het innen van je facturen? Wij helpen je een eindje op weg met onze brochures. Download ze via onderstaande links.

Ben je lid van FNV Zelfstandigen? Download dan al onze brochures in het Kenniscentrum voor leden.

 

New call-to-action

 

 

Download de brochure