FNV ZZP

Let op: is je SBI-code nog up-to-date?

Laatste update: 25 november 2021

Let op: is je SBI-code nog up-to-date?

Als zelfstandig ondernemer sta je ingeschreven in het Handelsregister bij de Kamer van Koophandel. Bij de inschrijving geef op welke activiteiten jouw onderneming gaat verrichten. Aan de hand van jouw bedrijfsomschrijving ontvang je dan één of meerdere SBI-codes. Deze code is bedoeld om bedrijven in te delen op basis van economische activiteiten.

Als ondernemer moet je zelf eventuele wijzigingen in bijvoorbeeld je bedrijfsactiviteiten doorgeven aan het Handelsregister. Een aanpassing van je bedrijfsactiviteiten kan betekenen dat je één of meerdere gewijzigde SBI-codes krijgt.

Bij het toekennen van bijvoorbeeld de TVL-regeling (financiële steunmaatregel) werd er gekeken naar de SBI-code(s), zoals bekend in het Handelsregister. Het is voor de toekenning belangrijk dat deze codes kloppen. Als de besmettingen blijven stijgen, komen er mogelijk weer beperkende coronamaatregelen en komen er misschien ook wel weer financiële steunmaatregelen. Let op: hierover is nog niets bekend! 

Om toch alvast goed voorbereid te zijn, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je gegevens kloppen. Check daarom eens of jouw gegevens nog up-to-date zijn.