FNV ZZP

Dit betekent Prinsjesdag voor jou als zelfstandige in 2022

Laatste update: 22 september 2021

Dit betekent Prinsjesdag voor jou als zelfstandige in 2022

Prinsjesdag 2021. Opnieuw een prinsjesdag zonder pracht en praal, waarbij iedereen op afstand van elkaar naar de troonrede van de koning luisterde. Wij hebben voor je op een rijtje gezet wat deze Prinsjesdag betekent voor jou als zelfstandige.

 

We leven in een bijzondere tijd. Het coronavirus heeft zichtbare sporen achtergelaten in onze samenleving. Maar het land lijkt langzaamaan uit de coronacrisis te komen. De economie draait weer op volle toeren en de beperkende coronamaatregelen nemen af. Toch ervaren nog veel mensen de naweeën van de crisis; er zijn zorgen om de woningmarkt en ook het klimaatprobleem laat ons ook niet onberoerd. Deze grote thema’s vragen om een stevige visionaire aanpak. Maar… Nederland heeft nog steeds een demissionair kabinet en dat betekent dat enkel het noodzakelijke wordt gedaan; de grote thema’s zijn geparkeerd. Dat zien we ook terug in de miljoenennota.

In deze brochure gaan we uitgebreid in op wat de nieuwe miljoenennota voor jou als zelfstandige betekent. 

We behandelen onder meer:

  • Wat betekenen de aanpassingen voor startende ondernemers in hoofdlijnen?
  • De verlaging van de zelfstandigenaftrek
  • De reactie van FNV Zelfstandigen op de onderwerpen

 

Download de brochure via onderstaande button. 
Ben je lid van FNV Zelfstandigen? Download 'm dan vanuit ons Kenniscentrum voor leden.

Prinsjesdag 2021