FNV ZZP

Zzp'er en geen tijd voor vakantie? Zo regel je het!

Laatste update: 19 augustus 2021

Zzp'er en geen tijd voor vakantie? Zo regel je het!

Veel zzp'ers kunnen niet op vakantie omdat ze dan te veel geld mislopen. Want een dag niet gewerkt is een dag geen inkomsten. Dat maakt het erg lastig om een paar weken even echt uit te rusten. Hoe kun je toch die welverdiende vakantie voor jezelf regelen?

Dit artikel verscheen op nu.nl in samenwerking met FNV Zelfstandigen

Uit een onderzoek dat ABN AMRO in 2017 door GfK liet uitvoeren, blijkt dat zzp'ers elk jaar gemiddeld zo'n vier weken vakantie vieren. Ruim 90 procent van de zelfstandigen ziet vrij nemen niet als een zakelijk risico. Maar dat komt volgens ABN AMRO ook doordat ze hun werk vaak overal kunnen doen, dus ook op hun vakantiebestemming.

Hoewel veel zelfstandigen gewoon op vakantie 'durven', geeft het velen een dubbel gevoel. Dat ziet ook Florian de Jager, beleidsadviseur bij FNV Zelfstandigen. "Als je een dag niet kunt werken, krijg je ook voor een dag geen geld."

De Jager adviseert daarom om vakantiedagen altijd in je tarief te verwerken. "Het salaris van mensen in loondienst is ook afgestemd op het aantal vakantiedagen. Bedenk hoeveel vakantiedagen je nodig hebt en hoeveel 'extra' je per uur moet verdienen om dat te kunnen realiseren."

 

Lees verder op nu.nl