FNV ZZP

Een hypotheek tijdens corona

Laatste update: 19 augustus 2021

Een hypotheek tijdens corona

De afgelopen periode informeerden diverse leden ons dat zij vanwege de coronacrisis moeilijk aan een hypotheek konden komen. De coronacrisis heeft voor veel zzp’ers een inkomensterugval betekend. Veel hypotheekverstrekkers zagen het niet zitten om nog hypotheken te verstrekken aan zzp’ers.

Vanzelfsprekend moet kredietverstrekking verantwoord plaatsvinden, maar hypotheekverstrekkers zouden ook kunnen zoeken naar concrete oplossingen. FNV Zelfstandigen ging daarom het gesprek aan met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Samen met veel verschillende partijen heeft NHG een plan ontwikkeld om mensen die graag een hypotheek willen afsluiten te ondersteunen. Daarbij zijn ook concrete acties bedacht.

FNV Zelfstandigen is blij met deze stap vooruit en bedankt NHG hiervoor! 
Ben jij benieuwd naar het plan van NHG? Klik dan hier!