FNV ZZP

Minister Van Ark: Géén zorgbonus 2021 voor zzp’ers

Laatste update: 19 augustus 2021

Minister Van Ark: Géén zorgbonus 2021 voor zzp’ers

Minister Van Ark laat per brief weten dat zelfstandigen, zonder intermediair, geen zorgbonus 2021 zullen krijgen. Onterecht en oneerlijk, vindt FNV Zelfstandigen.

Minister Van Ark informeerde de Tweede Kamer onlangs hoe de zorgbonus zou worden verdeeld. Zzp’ers zonder intermediair, kwamen van een koude kermis thuis: geen zorgbonus. En belangrijker, geen waardering. Zorgpersoneel, ongeacht de arbeidsrelatie, heeft de afgelopen tijd overuren gedraaid, raakte fysiek uitgeput en had minder tijd voor familie en vrienden. Een bijzondere prestatie waar erkenning en waardering aan toegekend moet worden. Helaas geldt dat niet voor een zekere groep zzp’ers.

Verzoek: Zorgbonus ook voor zzp’ers

FNV Zelfstandigen schreef Minister Van Ark een brief met het dringende verzoek om de regeling aan te passen, zodat zelfstandigen de zorgbonus ook zelf kunnen aanvragen. FNV Zelfstandigen heeft een kopie van de brief aan de Tweede Kamer gestuurd. 

Reactie Minister Van Ark

Minister Van Ark heeft in haar reactie nogmaals aangegeven hoe de regeling is opgebouwd en de toekenning van de zorgbonus uitpakt. Van Ark geeft aan dat wanneer zzp zorgpersoneel werkt voor een zorgaanbieder of wordt betaald vanuit een PGB er wél een aanvraag voor de zorgbonus kan worden ingediend. Helaas worden dan nog steeds veel zzp’ers niet gezien en hun inspanningen tijdens de crisis niet erkend met de zorgbonus. Wil je de hele brief lezen? Klik dan hier.

Henk van der Schaft – Bestuurder FNV Zelfstandigen: “FNV Zelfstandigen is nog niet klaar met dit dossier. Het kan niet zo zijn dat de arbeidsrechtelijke status van zorgpersoneel een zorgbonus in de wegstaat. Er moet worden gekeken naar de geleverde prestatie. Wij onderzoeken de mogelijkheid om de Minister hier toch tot toe te bewegen.” 

Mail ons!

Werk jij als zzp’er in de zorg én krijg jij ook géén zorgbonus 2021, mail ons dan jouw verhaal via communicatie.zzp@fnv.nl. Dan kunnen wij samen de krachten bundelen.