FNV ZZP

Internetconsultatie: Subsidie advies en ondersteuning verduurzaming mkb

Laatste update: 19 augustus 2021

Internetconsultatie: Subsidie advies en ondersteuning verduurzaming mkb

Hoe duurzaam ben jij? De laatste jaren gaat het in het nieuws vaak over verduurzaming en vergroening. Hoe werkt dat en wat kan jij doen als zzp’er? Dat is voor een niet-specialist allemaal best ingewikkeld, zo vindt ook de Staatssecretaris van Economische Zaken & Klimaat (EZK).

Hoe duurzaam ben jij? De laatste jaren gaat het in het nieuws vaak over verduurzaming en vergroening. Hoe werkt dat en wat kan jij doen als zzp’er? Dat is voor een niet-specialist allemaal best ingewikkeld, zo vindt ook de Staatssecretaris van Economische Zaken & Klimaat (EZK). Om ondernemers hierbij te ondersteunen en te stimuleren tot verduurzaming, wil het Ministerie van EZK een subsidieregeling voor ondernemers starten. Via de internetconsultatie kan iedereen de conceptregeling van commentaar en aanbevelingen voorzien. FNV Zelfstandigen heeft hierop gereageerd. Hieronder lees je welke aanpassingen wij voorstellen.

 

FNV Zelfstandigen is blij dat er een subsidie voor ondernemers in het leven geroepen wordt, waar zzp’ers ook gebruik van kunnen maken. FNV Zelfstandigen mist nog wel maatwerk voor zzp’ers en stelt daarom onder meer de volgende aanpassingen voor:

-        Een langere termijn voor de subsidieontvanger om uitvoering te geven aan het advies. De subsidie is enkel beschikbaar wanneer de subsidieontvanger binnen 1 jaar uitvoering geeft aan het advies. Verduurzaming kost best een hoop geld en vereist planning. Een termijn van 1 jaar vinden wij dan ook erg kort. Wij stellen voor om deze verlengen naar 2 jaar.

-        De afwijzingsgronden duidelijker toe te lichten om misverstanden te voorkomen; en

-        De administratieplicht te verkorten.

Ben je benieuwd naar ons hele verhaal? Klik dan hier

Jouw verhaal

Je kunt natuurlijk ook zelf reageren op de internetconsultatie. Wil je dat graag doen? Klik dan hier. Wil je niet zelf reageren, maar jouw ideeën met ons delen? Dat kan! Stuur ons een e-mail via communicatie.zzp@fnv.nl