FNV ZZP

3 redenen om je aan te melden voor de Summer Academy 2021 voor zzp’ers

Laatste update: 19 augustus 2021

3 redenen om je aan te melden voor de Summer Academy 2021 voor zzp’ers

Waar corona ons aan huis, haard en computer kluisterde, heeft FNV Zelfstandigen de afgelopen maanden niet stilgezeten. De ZZP Summer Academy trainingen en workshops gaan ‘gewoon’ door, maar dan geheel online. Want ook online kun je je prima (bij)scholen en informeren!

Dit jaar vindt de vierde editie plaats van de ZZP Summer Academy. In 2020 hadden we al best wat digitale workshops, maar dat aanbod is, mede dankzij de FNV Professionals, aangepast en verder uitgebreid. Lees in dit blog meer over de toegevoegde waarde van de Online Summer Academy voor jou als zzp’er.
 

Summer en Winter Academy

Afgelopen februari heeft ook de ZZP Winter Academy plaatsgevonden. Vier dagen lang stonden er interessante workshops en trainingen op het programma. En deze versie was erg succesvol! Meer dan 250 leden volgden diverse online workshops. De afgelopen jaren hebben we goed kunnen ontdekken waar de interesses en behoeftes van onze leden liggen en daar blijven we op inspelen. Daarom staat er voor deze zomer weer een zomereditie gepland: De Summer Academy op woensdag 25 en vrijdag 27 augustus.

 

Aangepast en uitgebreid aanbod

We gaan regelmatig met zelfstandigen in gesprek om te ontdekken welke onderwerpen zij interessant vinden voor nieuwe trainingen en workshops. Daarom is het aantal workshops dit jaar weer uitgebreid. We hebben een aantal terugkerende trainingen, maar we bieden ook een aantal nieuwe trainingen aan. Denk bijvoorbeeld aan trainingen zoals ‘Hoe maak je een gratis E-book?’ en ‘Sales zonder aansmeren’.   

 

3 redenen om je aan te melden voor de ZZP Summer Academy

Of je nu bijvoorbeeld wat meer vrije tijd hebt, behoefte hebt aan een klankbord of je oriënteert op een switch, het is altijd een goed idee om te leren en je ervaringen te delen met mede-zzp’ers. Als lid van FNV Zelfstandigen mag je gratis de workshops en trainingen (online) bijwonen. Door jouw kennis met die van een andere zzp’er te bundelen, leer je van elkaar. Samen weet je tenslotte meer dan alleen. Je kan je eigen opgebouwde kennis delen met anderen en het netwerk geeft je nieuwe kennis en voordelen terug.

 

  1. Samen sparren

Zie de Summer Academy ook als een grote netwerkbijeenkomst. Als zzp’er loop je tegen zaken aan waar je wellicht nog niet eerder mee te maken hebt gehad. Dat kan je niet allemaal alleen oplossen. Dan is het fijn om mensen te ontmoeten met wie je ervaringen kunt delen. Je kan elkaar stimuleren en van elkaar leren. Ook kan een collega zzp’er je helpen aan nieuwe opdrachten of kun jij een klus doorgeven, die niet helemaal bij jouw expertise past. Zo help je elkaar.

 

  1. Samen sta je sterker

Het kan niet vaak genoeg worden gezegd: samen sta je echt sterker. Als je als groep zzp’ers samenwerkt, word je herkenbaar en dus gemakkelijker gevonden. Denk bijvoorbeeld aan een opdracht die je scoort, maar niet geheel zelf kan uitvoeren. Dan stuur je die door in je groep. Andersom krijg je ook opdrachten binnen en zo help je elkaar verder.

 

  1. Ervaren trainers en zzp’ers aan het woord

Elke training en workshop wordt verzorgd door een ervaren trainer of trainers. Het zijn workshops, dus interactie tussen de deelnemers onderling en de trainer en de deelnemers is belangrijk. Het zijn geen webinars, waarbij iemand presenteert en de deelnemers niet actief hoeven deel te nemen. De trainers hebben niet alleen expertise op de onderwerpen, maar zijn zelf ook zzp’er. Ze snappen dus heel goed waar deelnemers tegenaan lopen. We proberen zo veel mogelijk de inhoud en waarde te bieden die we ook bij de workshops op locatie geven.

 

Save the date en meld je aan

De ZZP Summer Academy op 25 en 27 augustus is de plek waar zzp’ers samenkomen. Meld je aan en laat je inspireren door een mix van praktische online workshops waarin veel verschillende onderwerpen aan bod komen. Kijk voor een compleet overzicht van het cursusaanbod op deze pagina. Uiteraard is er ook uitgebreid tijd om online te netwerken en onderling informatie en ervaringen uit te wisselen.

 

Summer Academy 2021