FNV ZZP

5 redenen waarom een website onmisbaar is als je zzp’er bent

Laatste update: 19 augustus 2021

5 redenen waarom een website onmisbaar is als je zzp’er bent

Juist nu is het van essentieel belang dat je als zzp’er goed online vindbaar bent. Niet alleen voor de aanwas van nieuwe klanten, maar ook voor het behoud van je huidige klanten. De verschuiving naar online is enorm groot en daarom is het voor jou als zzp’er belangrijk dat je up to speed blijft. In dit blog gaan we dieper in op de redenen waarom een website onmisbaar is als zzp’er voor de werving en het behoud van klanten.

 1.    Online visitekaartje

Je hoort vaak dat een website een ‘online visitekaartje’ wordt genoemd. En er zijn absoluut redenen waarom dit zo is: jouw logo, huisstijl en contactgegevens zijn allemaal belangrijke gegevens op jouw zakelijke website. Maar met je website vertel je vaak nog iets meer over je onderneming dan dat je face-to-face zou doen. Je laat bijvoorbeeld zien wat voor werkzaamheden je doet en wat eventueel de tarieven zijn. Ook kun je hier heel mooi je verhaal achter jouw onderneming kwijt. Deze ‘waarom’ je het bedrijf bent gestart, kan voor veel mensen de reden zijn om bij jou een product of dienst af te nemen.

 

2.    Online vindbaarheid

Zoals in vorig blog ook beschreven, is het hebben van een website belangrijk voor jouw online vindbaarheid. Al helemaal nu er een grote verschuiving naar online te vinden is. Door middel van zoekmachineoptimalisatie kun jij jezelf gratis steeds hoger in Google krijgen in de organische zoekresultaten. Als je een budget hebt hiervoor, kun je je ook nog verdiepen in Search Engine Advertising (SEA). Op die manier kun je betaald hoger komen in Google.

 

3.    Altijd bereikbaar

Mensen hebben op verschillende momenten en tijdstippen een bepaalde behoefte, zoals de behoefte aan jouw product of dienst. Met een website ben je altijd bereikbaar, 24/7, voor informatie en vragen. Je kunt er eventueel voor kiezen om een Frequently Asked Questions (FAQ) pagina op je website te zetten. Zo krijgen ze direct antwoord op hun vraag. Ook kunnen mensen mailen als hier nog een reden toe is. Zo laat je jouw (potentiële) klanten nooit lang wachten.

 

4.    Relatief goedkoop

Een website is een relatief goedkope – online – oplossing. Je betaalt eenmalig een vergoeding voor de website, of je maakt zelf een website in een open source webbouw dienst, die vervolgens 24/7 online is. Verder hoef je enkel maar een klein bedrag per maand te betalen om je domeinnaam te behouden.

 

5.    Reputatie en betrouwbaarheid

Consumenten zijn er tegenwoordig behoorlijk handig in om online onderzoek te doen. Wist je dat zo’n 75% van de consumenten jouw geloofwaardigheid beoordeelt puur op het design van jouw website? Het is daarom belangrijk dat je een moderne en up-to-date website hebt, met een eigen domeinnaam die betrouwbaarheid uitstraalt. Daarnaast laat een website ook zien dat je gewoon open bent en dat klanten bij je terecht kunnen in deze onzekere tijd.

 

Elke onderneming heeft een website nodig

Dit was slechts een greep uit de voordelen van het hebben van een zakelijke website. Er is dus veel te zeggen voor het hebben van een eigen website. Gelukkig is er online veel te vinden over het opzetten van je eigen website.
Ben je benieuwd naar meer tips om succesvol aanwezig te zijn voor klanten? Download dan de bundel met daarin de 5 best gelezen brochures rondom vraagstukken in coronatijd als zzp’er. Wees er snel bij, want deze bundel met brochures is maar beperkt beschikbaar!

Ben je lid van FNV Zelfstandigen? Download de bundel dan in het Kenniscentrum, via deze link.

New call-to-action