FNV ZZP

TVL-subsidie gaat omhoog

Laatste update: 19 augustus 2021

TVL-subsidie gaat omhoog

Ondernemers die financieel zijn getroffen door de coronacrisis, komen in aanmerking voor een hogere TVL-subsidie. Het subsidiepercentage van de TVL wordt op voorstel van de Tweede Kamer vanaf Q2 2021 verhoogd van 85% naar 100%.

Het loket om de TVL-subsidie voor het tweede kwartaal aan te vragen gaat naar verwachting medio mei open. Dit heeft het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat per brief aan de Tweede Kamer laten weten. Klik hier voor de brief.

De aanpassing van de regeling is ter goedkeuring voorgelegd aan de Europese Commissie. Dit zal naar verwachting niet op bezwaren stuiten. De aangekondigde verhoging is bedoeld om in te gaan per Q2 2021 en ziet dus niet op Q1 2021 en eerdere kwartalen.