FNV ZZP

FNV Zelfstandigen pleit voor compensatie voor zzp'ers met schoolgaande kinderen

Laatste update: 19 augustus 2021

FNV Zelfstandigen pleit voor compensatie voor zzp'ers met schoolgaande kinderen

Nu het kabinet het advies van het OMT over heeft genomen om de scholen in ieder geval tot 8 februari dicht te houden, is betaald coronaverlof voor zzp-ouders een bittere noodzaak geworden.


De FNV is samen met werkgevers in overleg over het zg. 'coronaverlof' voor werkende ouders (en zzp'ers) die hun werk met schoolgaande kinderen combineren. FNV Zelfstandigen benadrukt hierin de rol van zelfstandig werkende ouders, die voor hetzelfde probleem staan. 

'Of je in loondienst werkt, of zzp'er bent, dat maakt niet uit,' zegt Irene van Hest, manager van FNV Zelfstandigen. 'Ouders hebben gewoonweg geen tijd om én uren te besteden aan het schoolwerk van hun kinderen én hun eigen zaak te bestieren. Onze lobby in Den Haag richt zich dus zeker ook op de zelfstandigen in dit verhaal.'

 

Volgens veel zelfstandigen is de 'rek eruit'. Zowel emotioneel als financieel. Irene: 'Wij doen ons uiterste best dit in Den Haag onder de aandacht te blijven brengen en pleiten voor een financiële oplossing en compensatie vanuit de overheid voor dit probleem'.