FNV ZZP

Overheid biedt kosteloze (online) scholing aan voor iedereen in Nederland

Laatste update: 7 december 2020

Overheid biedt kosteloze (online) scholing aan voor iedereen in Nederland

Iedere werkende en werkzoekende kan nu, dankzij de subsidieregeling NL leert door, kosteloos ontwikkeladvies krijgen of gratis scholing volgen. Zo maak je jezelf aantrekkelijker voor je – huidige of toekomstige – opdrachtgever en versterk je je positie op de arbeidsmarkt.

Sinds 1 december zijn er voor iedereen van 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd gratis cursussen en trainingen beschikbaar. Deze zijn gericht op het versterken en verbeteren van vaardigheden. Daarnaast kan de cursus of opleiding ook een eerste stap zijn richting omscholing naar een ander beroep of andere loopbaan met betere arbeidsmarktkansen. Zeker in tijden van corona verandert de arbeidsmarkt en is het belangrijk je te blijven updaten. Iedereen van 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd met een relatie tot de Nederlandse arbeidsmarkt kan dankzij de subsidieregeling van NL leert door gebruikmaken van het kosteloze scholingsaanbod. Het maakt daarbij niet uit of je werkt met een vast of flexcontract, zelfstandig onderneemt of tijdelijk niet werkt, aan de start staat van je carrière of al richting je pensioen gaat.

 

Om een cursus of training te volgen, kunnen deelnemers zich aanmelden bij één van de opleiders die een subsidie heeft gekregen. De opleider handelt verder de administratie en kosten af. Een centraal overzicht van het totale aanbod aan opleidingen en trainingen is te vinden op hoewerktnederland.nl/scholing.

 

Ga hier naar het overzicht van de online scholingsmogelijkheden.