FNV ZZP

Vraag nu bijzonder uitstel van betaling aan bij de Belastingdienst! Dat kan nog tot 1 januari 2021

Laatste update: 10 november 2020

Vraag nu bijzonder uitstel van betaling aan bij de Belastingdienst! Dat kan nog tot 1 januari 2021

Ben je ondernemer en heb je tot nu toe geen bijzonder uitstel van betaling aan de Belastingdienst, vanwege de coronacrisis, aangevraagd? Tot 1 januari 2021 kun je dat alsnog doen. Heb je vóór 1 oktober 2020 al eens het bijzonder uitstel aangevraagd of verlengd voor 1 of meer belastingen? En wil je het bijzonder uitstel nu aanvragen voor andere belastingen? Ook dat kan nog tot 1 januari 2021. De belastingen waarvoor het bijzonder uitstel geldt, hoef je tot 1 juli 2021 niet te betalen.

Vanaf vandaag kun je snel en makkelijk bijzonder uitstel van betaling aanvragen met een online formulier. Maar je kunt ook schriftelijk bijzonder uitstel van betaling aanvragen.

Heb je tussen 1 oktober en 4 november 2020 schriftelijk bijzonder uitstel van betaling aangevraagd? Dan behandelt de Belastingdienst je aanvraag binnen 3 weken. Je krijgt hierover nog een brief van de Belastingdienst. Of heb je in die periode online of schriftelijk gevraagd om verlenging van het bijzonder uitstel van betaling, terwijl je nog nooit bijzonder uitstel had aangevraagd? Dan behandelt de Belastingdienst dit verzoek binnen 3 weken als een aanvraag. Ook in dit geval krijg je een brief van de Belastingdienst.

De regeling voor bijzonder uitstel van betaling eindigt 1 januari 2021

Aan betalingsverplichtingen die ontstaan vanaf 1 januari 2021, moet je op de gewone manier voldoen. Dus je moet weer op tijd belasting aangeven én betalen over deze tijdvakken: het 4e kwartaal van 2020, de maand december 2020, of de 13e vierwekenperiode van 2020. En daarna over de volgende tijdvakken.

Vanaf 1 juli 2021 ga je je belastingschuld aflossen

Als je gebruikmaakt van het bijzonder uitstel, betaal je van 12 maart 2020 tot en met 31 december 2020 de belastingen waarvoor het uitstel geldt nog niet. Hierdoor krijg je een belastingschuld. In het voorjaar van 2021 ontvang je een brief waarin de Belastingdienst je een betalingsregeling aanbiedt. Je krijgt van 1 juli 2021 tot 1 juli 2024 de tijd om je belastingschuld af te lossen. Je betaalt dan 36 maanden lang iedere maand een vast bedrag. Als je eerder wilt afbetalen of extra wilt aflossen, kan dat natuurlijk.

Lees meer over het bijzonder uitstel van betaling vanwege de coronacrisis