FNV ZZP

Onderzoek: Hoe blijf je als zzp'er gezond en financieel weerbaar tijdens en na de coronacrisis?

Laatste update: 13 november 2020

Onderzoek: Hoe blijf je als zzp'er gezond en financieel weerbaar tijdens en na de coronacrisis?

Het afgelopen half jaar zijn zelfstandig ondernemers hard getroffen door de coronacrisis. Velen van hen hebben hun werkzaamheden moeten veranderen of zelfs beëindigen. Daarom vindt de TU Eindhoven het belangrijk deze groep te ondersteunen met een onderzoeksproject.


In dit project staan de (financiële) gezondheid van jouw bedrijf en van jezelf centraal. TU Eindhoven wil onderzoeken wat zelfstandige ondernemers zelf kunnen doen om effectiever om te kunnen gaan met de eisen van de crisis. Met de resultaten hoop de universiteit Eindhoven inzicht te verkrijgen over welke strategieën effectief zijn en kun je zelf inzicht krijgen in welke strategie goed werkt. Om dit in kaart te kunnen brengen heeft de TU jouw hulp nodig! Voor deze studie zijn ze op zoek naar zelfstandige ondernemers die willen deelnemen door de wekelijkse vragenlijst, verspreid over een maand, een aantal keer in te vullen.


Voor dit onderzoek vragen ze je om aan het einde van de week, gedurende vier weken, een online vragenlijst in te vullen over je werk, bedrijfsvoering en gezondheid.
Het invullen van een vragenlijst neemt ongeveer 7 minuten in beslag. In totaal zal dit onderzoek maximaal 40 minuten van je tijd in beslag nemen. Deze vragenlijst is geheel anoniem en je gegevens worden niet aan derden verstrekt.


Deelname is geheel vrijwillig en anoniem. Mocht je na uw deelname interesse hebben in de samenvatting van de resultaten, dan kun je deze ontvangen.

Heb je interesse om deel te nemen aan de studie klik dan hier.

Het onderzoeksteam bestaat uit Prof. dr. Evangelia Demerouti, Prof. dr. Pascale Le Blanc, dr. KeriPekaar en ir. Renée Boesten van de Human Performance ManagementGroup van de Technische Universiteit Eindhoven.
Klik hier voor meer informatie over de studie.