FNV ZZP

Zo kom je sterker uit de coronacrisis: NL Leert door-regeling van start

Laatste update: 5 augustus 2020

Zo kom je sterker uit de coronacrisis: NL Leert door-regeling van start

Iedereen die een opdracht of werk zoekt kan vanaf 1 augustus een beroep doen op de tegemoetkoming voor ontwikkeladvies en scholing: de NL Leert door regeling! Dus heb je geen opdracht(en) meer door corona of staat je werk sindsdien op een laag pitje? Brainstorm samen met een professional over wat je kunt doen om weer opdrachten te krijgen of iets anders te gaan doen.

Omdat het werk continu verandert, is het voor je toekomst belangrijk dat je up-to-date blijft. Qua kennis, vaardigheden en ervaring. Zo blijf je wendbaar, productief en duurzaam inzetbaar. Kortom; een graag geziene kracht.

Werk je als zelfstandige en ben je tussen de 18 en de pensioengerechtigde leeftijd? Dan kun je sinds 1 augustus 2020 kosteloos een ontwikkeltraject volgen bij een gekwalificeerd loopbaanadviseur. Die geeft je zicht op jouw kansen op de arbeidsmarkt, helpt je zo nodig bij het kiezen van de juiste (bij)scholing, of geeft je tips bij het zoeken en solliciteren naar andere opdrachten en werk.

Hoe maak je gebruik van het ontwikkeladvies?

Het werkt heel eenvoudig!

  1. Kies onderaan deze pagina voor een loopbaanadviseur of loopbaanbedrijf in de buurt.
  2. Meld je telefonisch of per e-mail aan.
  3. Maak een afspraak.
  4. De loopbaanadviseur vraagt subsidie aan en regelt de administratie.
  5. Als zzp'er kun je ook gratis gebruik maken van het ontwikkel advies-traject van het instituut voor Midden- en Kleinbedrijf.

De loopbaanadviseur zorgt voor een intakegesprek en beantwoordt, samen met jou, een online vragenlijst. Het resultaat? Een ontwikkelplan op maat.

Hoe werkt het precies?

Tijdens een aantal gesprekken met jouw loopbaanadviseur, komen jouw persoonlijke kwaliteiten, behoeften en zorgen aan de orde. Alles wat wordt besproken is uiteraard vertrouwelijk en blijft tussen jou en de loopbaanadviseur. In het ontwikkeladvies staan jouw groei en toekomstplannen centraal.

Vind een loopbaanadviseur

Iedereen kan zelf een loopbaanadviseur of loopbaanbedrijf benaderen. De keuze is aan jou. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat een loopbaanadviseur de juiste opleiding en voldoende werkervaring moet hebben.
Vraag van tevoren of de loopbaanadviseur of loopbaanbedrijf meedoet aan ‘NL Leert door’. Je kunt bijvoorbeeld een geschikte loopbaanadviseur vinden via de zoekmachines op de volgende websites:

  • Noloc is de beroepsvereniging van loopbaanprofessionals en jobcoaches met een kwaliteitskeurmerk.
  • Career Management Institute (CMI). Met een CMI-certificering laat een loopbaanprofessional duidelijk zien dat hij of zij vakbekwaam is.
  • OVAL is de brancheorganisatie van loopbaanbedrijven met een kwaliteitskeurmerk.
  • Ook FNV Loopbaanadvies kan je op weg helpen. De FNV organiseert verschillende gratis trainingen en workshops.

Of je maakt een afspraak met een adviseur van het Leerwerkloket. Advies van het Leerwerkloket is voor iedereen, onafhankelijk, altijd mogelijk en kosteloos. Elk Leerwerkloket is een onafhankelijk samenwerkingsverband tussen gemeenten, roc’s en UWV. Zoek een Leerwerkloket bij jou in de buurt.