FNV ZZP

Online Summer Academy: 5 onmisbare skills voor zzp’ers

Laatste update: 30 juli 2020

Online Summer Academy: 5 onmisbare skills voor zzp’ers

Als (startende) ondernemer moet je een behoorlijke rugzak aan kennis en skills hebben. En deze kennis moet je ook regelmatig onderhouden om jezelf in je branche en vakgebied te blijven ontwikkelen.

Helaas bestaat er geen kant-en-klare studie voor zzp’ers, waarin al deze aspecten aan bod komen.

Gratis trainingen aan de Online Summer Academy

Wel zijn er verschillende opleidingen en cursussen die je kunt volgen, maar die kosten veel tijd en geld. Daarom heeft FNV Zelfstandigen de Online Summer Academy opgericht. Daar kun je als (nieuw) lid van FNV Zelfstandigen gratis op 26 en 28 augustus een mix van interessante trainingen volgen. En in verband met de coronacrisis doen we het dit jaar gewoon online!

Hier is een greep uit het aanbod:

  1.     Masterclass Online Presenteren

Klinkt eenvoudig, maar kun jij omgaan met de spanning rondom (online) presenteren? Weet jij hoe je je kernboodschap kort en krachtig moet verwoorden? Hangt het publiek aan je lippen of vallen ze juist in slaap? Kortom allemaal presentatie skills die cruciaal zijn maar zeker te leren. FNV Zelfstandigen en 360talk helpen je daar graag mee! Geef je op en word binnen één masterclass een pro in online presenteren.

  1.     Klantpaspoort maken

Het is belangrijk te weten met wie je communiceert. Klinkt als een open deur, nietwaar? Toch gebeurt het maar al te vaak dat zzp’ers vooral vanuit zichzelf redeneren en niet vanuit de doelgroep. Dan schiet je met hagel in plaats van op scherp. In deze online bijeenkomst leer je een klantpaspoort maken van jouw ideale klant. Iedere deelnemer gaat er individueel mee aan de slag, waarna de resultaten worden gedeeld en besproken. Schrijf je nu in.

  1.     Weet jij wat je toegevoegde waarde is?

Wat zeg je als je opdrachtgever de vraagt stelt, waarom kies ik voor jou? En voelt het wel eens ongemakkelijk om tijdens het gesprek uit te drukken wat jou zo speciaal maakt? Dat je het gevoel krijgt dat je een verkooppraatje aan het houden bent met woorden waarvan je niet zeker bent of ze wel bij jou passen? Of heb je weleens het gevoel dat je arrogant zou kunnen overkomen?

In deze online training leer je hoe je een krachtig verhaal neerzet met jouw kwaliteiten en een goed gevoel. Je krijgt inzicht in je toegevoegde waarde en weet hoe je deze met overtuiging kan overbrengen. Geef je vandaag nog op!

 

  1.     Hoe zorg ik voor een goed pensioen?

Deze workshop is speciaal ontwikkeld voor ondernemers, die met het vraagstuk ‘pensioen’ zitten. Hoe werkt het? Waar kan ik terecht? Heb ik grote bedragen nodig om dit op te bouwen? Kan ik ook beslissen niet in te leggen en wat zijn mijn voor- en nadelen?

In deze online workshop krijg je extra inzicht in een aantal partijen, die zzp-pensioen aanbieden en maak je (globaal) kennis hoe het systeem voor pensioenopbouw werkt. Welke mogelijkheden er voor jou zijn als zelfstandig ondernemer. Ook krijg je praktische tips om pensioen op te bouwen naast je eigen bedrijf als zzp’er. Hierbij maakt het niet uit welk bedrag jij wil investeren: er is geen minimaal vereist bedrag. Ook als je nog geen bedrag, of een klein bedrag, in gedachten hebt is deze workshop zeer geschikt. Wil jij ook fiscaal vriendelijk je pensioen opbouwen en wil jij de tools krijgen hoe dat te doen? Schrijf je dan nu in.

  1.     Klanten werven als een pro

Als zzp’er zal jij jezelf en je diensten moeten verkopen. Maar hoe werf je nieuwe opdrachten? In deze online workshop laten wij je zien hoe je potentiële opdrachtgevers of klanten benadert en een eerste afspraak maakt. En je gaat aan de slag met zichtbaarheid: je maakt korte offline opdrachten, die je in duo’s of met ons als workshopleiders bespreekt.

Na afloop van deze online workshop:

  •        weet je wat acquisitie inhoudt
  •        weet je wanneer een tekst op jouw website helder en pakkend is
  •        heb je jouw eigen elevator pitch geperfectioneerd

Aanmelden