FNV ZZP

Meld je vanaf 1 augustus aan voor de 'NL Leert door-regeling'

Meld je vanaf 1 augustus aan voor de 'NL Leert door-regeling'

Als onderdeel van het tweede steunpakket kunnen werknemers, ZZP’ers, flexwerkers en werkzoekenden een beroep doen op tegemoetkoming voor ontwikkeladvies en scholing: de NL leert door regeling! Het kabinet heeft hiervoor maar liefst 50 miljoen euro beschikbaar gesteld.

Zit je te dubben over je loopbaan? Ben je door de coronacrisis je opdracht(en) verloren of dreig je die te verliezen? NL Leert Door FNV helpt je op weg naar nieuwe opdrachten. Met gecertificeerde arbeidsmarktcoaches onderzoek je jouw kansen en krijg je ontwikkeladvies op maat. Ook krijg je advies over (vaak gratis) scholing. Zo ben jij straks klaar voor de toekomst. Meld je nu aan, want deze regeling is geldig tot en met december 2020.  

 

Wat is NL Leert Door FNV

Bij NL Leert Door FNV krijg je gratis ontwikkeladvies en een arbeidsmarktscan. 

Je vergroot daarmee jouw kansen op baanbehoud of nieuw werk. 

Na aanmelding start je meteen met het ontwikkeladvies. Dit bestaat uit twee of drie gesprekken met een onafhankelijke, gecertificeerde arbeidsmarktcoach van de FNV. 

Samen bespreken jullie :

  •        Jouw situatie
  •        Je kwaliteiten
  •        Je vaardigheden
  •        Je eisen aan arbeidsuren, reistijd, locatie en dergelijke
  •        Je ambities voor de toekomst
  •        Je kansen op de arbeidsmarkt

Je ontvangt een ontwikkeladvies op maat. Daarmee kun je aan het werk, om te beginnen door je kosteloos te scholen bij één van de online aanbieders waarmee de FNV samenwerkt. 

 

Aanmelding en intakegesprek
Na aanmelding ontvang je een bevestiging en word je door een van onze loopbaanadviseurs gebeld voor een telefonische intake. De ontwikkelgesprekken die daarop volgen vinden plaats in overleg met jou. Minstens één keer een echte ontmoeting is het uitgangspunt. Uiteraard staat veiligheid voorop en volgen  wij op al onze locaties de RIVM-richtlijnen op. In overleg kies je met je loopbaanadviseur voor een FNV-vakbondshuis bij jou in de buurt, een online gesprek of een andere locatie. 

Voor wie is het
Voor iedereen die opdrachten of werk heeft of opdrachten/werk zoekt, met als aanleiding dat veel mensen door de coronacrisis hun werk of opdracht verloren hebben of dreigen te verliezen. Zowel leden als niet-leden zijn welkom. Wees er wel snel bij, want je kan er slechts tot en met december 2020 van profiteren.  

Waarom via de FNV?

FNV biedt onafhankelijk advies in een veilige omgeving. Daarnaast zijn onze loopbaanadviseurs ervaren en gecertificeerd.  

NL Leert Door is een initiatief van het ministerie SZW als onderdeel van een brede aanpak om de werkloosheid op te vangen die als gevolg van de coronacrisis is ontstaan. FNV voert deze dienst uit in samenwerking met SWA HR Diensten, Mijn Loopbaancoach (bouw), en Menskracht (zakelijke dienstverlening).