FNV ZZP

Mag jouw zzp-bedrijf ook gezien worden? Maak dan gebruik van video

Laatste update: 25 juni 2020

Mag jouw zzp-bedrijf ook gezien worden? Maak dan gebruik van video

Het is niet moeilijk te begrijpen waarom video’s zo populair zijn – het is een welkome afleiding van alle tekstbombardementen en de info in een filmpje neem je makkelijker op. Niet verwonderlijk dus dat er elke dag in totaal wel 1 miljard uur aan YouTube-video’s wordt bekeken. Dus vind jij dat je bedrijf gezien mag worden. Lees dan dit artikel en leer hoe je als zzp’er snel, eenvoudig en betaalbaar video’s kunt inzetten.

 

New call-to-action 

Waarom zou je als zzp’er video’s maken?

Video is een veelzijdig en aantrekkelijk contentformat dat je niet alleen een realistisch beeld geeft, het is ook makkelijk te delen op meerdere sociale platforms. Marketeers hebben video inmiddels ook ontdekt, omdat het een enorm rendement op investering (ROI) kan opleveren.

Video is niet alleen voor grote bedrijven weggelegd. Iedereen met internettoegang, een smartphone en een externe microfoon kan binnen een uur zijn eigen video maken.

Welke video’s moet je als zzp’er maken?

Nu we elkaar minder persoonlijk ontmoeten, is het een perfect moment om persoonlijke video’s over jezelf of je bedrijf op je website te plaatsen. Hoe persoonlijker je video, hoe beter je contact maakt met klanten. In deze tijd willen mensen zien wie er achter 'het logo' zit. Hoe persoonlijker en authentieker je video, hoe meer verbinding je creëert met potentiële klanten.

Een tweede video die je kunt maken is een instructievideo. Met behulp van deze video’s kun je de kijker uitleggen hoe je product of dienst in elkaar steekt. Denk aan de populariteit van make-up tutorials. Dit is zeker handig als je een gecompliceerd product hebt.

Tenslotte kun je nog vlogs maken. In plaats van een geschreven blog, kun je ook beginnen met vloggen. Film regelmatig waar je mee bezig bent, geef een sneak peak van een nieuw product of een uniek kijkje achter de schermen.

 

Hoe zet je video in als marketinginstrument?

Video is hét nieuwe middel om nieuwe klanten te bereiken. Heb je geen idee van hoe je video kunt inzetten voor je bedrijf? Hier zijn enkele tips van experts.  

  • Selecteer een aantrekkelijk miniatuurbeeld (thumbnail) voor je video. Het miniatuurbeeld verschijnt als enige beeld in de zoekresultaten. Mensen die zoeken, hebben weinig tijd en klikken vaak instinctief op het eerste beeld dat ze aanspreekt.
  • Plaats je video op YouTube. Op YouTube heeft je video een veel langere houdbaarheidsdatum dan op Facebook, Instagram of LinkedIn.
  • Plaats de bedrijfsvideo prominent op je homepage.
  • Promoot je video’s op social media. Welk platform je gebruikt is afhankelijk van je doelgroep. Is jouw doelgroep jong, dan is het logisch om je video op Instagram of Facebook te posten. Wil je een zakelijke doelgroep bereiken, dan kies je voor een video op LinkedIn.
  • Plaats een call to action in je video’s.

 

Wil je meer lezen over hoe je social media kunt inzetten voor je bedrijf? Download dan onze brochure ‘Klanten werven via social media voor zzp’ers’:

Ben je al lid van FNV Zelfstandigen? Download de brochure dan via deze link.

 

New call-to-action