FNV ZZP

Doe mee aan het onderzoek: Krijg jij de juiste zorg met werkgerelateerde klachten?

Laatste update: 18 juni 2020

Doe mee aan het onderzoek: Krijg jij de juiste zorg met werkgerelateerde klachten?

Krijg jij als zzp’er eigenlijk wel de juiste zorg als je werkgerelateerde klachten hebt? Doe mee aan onderzoek en verbeter de toegang tot betaalbare arbeidsgerelateerde zorg voor zzp’ers!

Als je niet goed wordt geholpen bij klachten, kan dit leiden tot uitval en zelfs tot inkomensverlies. Er zijn momenteel zorgen over de beperkte toegang tot goede arbeidsgerelateerde zorg (arbozorg) voor zzp’ers. Ook is er vaak te weinig aandacht voor het voorkomen van klachten, waardoor zzp’ers onnodig uitvallen.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en onderzoeksbureau Panteia onderzoeken daarom hoe de toegang tot arbozorg kan worden verbeterd. Daarvoor willen ze weten hoe zzp’ers omgaan met (het voorkomen van) gezondheidsklachten die gerelateerd zijn aan het werk. Waar heb je behoefte aan en hoe denk je dat de toegang tot arbozorg beter kan? Jouw stem is dus belangrijk!

Voor dit onderzoek zoeken zij mensen die het grootste deel van hun inkomen verdienen als zzp’er. Ze zoeken zzp’ers die mee willen werken aan een online groepsinterview of aan een telefonisch één-op-één interview. De digitale groepsinterviews met zzp’ers vinden plaats op 7 juli van 15:30 tot 17:30 en op 9 juli van 19:00 tot 21:00. De datum voor het één-op-één interview stemmen wij op een later moment met u af.

Heb je interesse om aan het onderzoek mee te doen? Stuur dan een mailtje naar Anne Drijvers (a.drijvers@panteia.nl) of bel met 079-322 22 99. Ook met vragen kun je bij haar terecht. Het is voor het onderzoeksteam prettig als je bij je aanmelding aangeeft in welke sector je werkt en of je fysiek zwaar werk doet. Je kunt dan ook aangeven of je wilt meedoen aan een groepsgesprek of aan een één-op-één interview.