FNV ZZP

Brief naar staatssecretaris met verzoek om voortzetting financiële steunmaatregelen

Laatste update: 19 mei 2020

Brief naar staatssecretaris met verzoek om voortzetting financiële steunmaatregelen

FNV Zelfstandigen heeft in samenwerking met de zelfstandigenorganisaties PZO en Zzp Nederland gevraagd om voortzetting van de steunregelingen voor zelfstandig ondernemers.

FNV Zelfstandigen heeft samen met PZO en ZZP Nederland het kabinet opgeroepen om het bestaande steunpakket voor zelfstandigen te verlengen met nog eens drie maanden. Wij hebben daarbij enkele suggesties en voorstellen gedaan op basis van onder meer de input van onze leden. Wij vragen om een verlenging van de TOZO onder dezelfde voorwaarden, dus geen strengere eisen. Wij vragen aandacht voor grenswerkers die nu tussen wal en schip vallen en geven in overweging om het bedrijfskrediet te verhogen. 

 

De TOGS is na enkele aanpassingen een redelijk dekkende regeling geworden, maar toch vragen wij aandacht voor de groep zelfstandigen die niet in aanmerking komt maar wel aantoonbare bedrijfslasten heeft die gewoon doorlopen. Tot slot doen wij suggesties ter verbetering van regels omtrent BTW.
De gehele brief lees je hier.

 

FNV Zelfstandigen heeft samen met PZO, ZZP Nederland, ONL en Zelfstandigenbouw staatssecretaris Van Ark opgeroepen om de inkomensondersteuning van de TOZO ook open te stellen voor zelfstandigen met een bedrijf in Nederland, die woonachtig zijn over de grens. Deze groep zelfstandigen valt tussen wal en schip. Zie hier ons nieuwsbericht.

 

TOGS ook open voor ambulante zzp'ers
FNV Zelfstandigen steunt de oproep van PZO en ZZP Nederland om de TOGS ook open te stellen voor ambulante zelfstandigen – denk bijvoorbeeld aan muzikanten -, die meestal op locatie werken maar wél hoge bedrijfslasten kennen. Zie hier de brief <link>. In contacten met het ministerie van Economische Zaken, waar de regeling onder valt, hebben wij al eerder gepleit voor uitbreiding van de doelgroep van de TOGS met onder meer deze groep, maar ook bijvoorbeeld (foto)journalisten die werken in de sport- cultuur- en evenementenbranche, of internationaal actief zij. Zij hebben geïnvesteerd in apparatuur en worden ook onevenredig hard geraakt door het volledig wegvallen van inkomen als gevolg van de huidige maatregelen.Meer over ondernemen tijdens de coronacrisis lees je in onze brochures.

Ben je lid van FNV Zelfstandigen? Download de brochures dan via ons Kenniscentrum voor leden.

 

Download de brochure

 

Wanbetalers in de coronacrisis

 FAQ's over de togs

Download de brochure

 

Download de brochure

 

Download de brochure

 

Ga naar de speciale pagina