FNV ZZP

TOGS: aanvraag nu open voor nieuwe SBI-codes

Laatste update: 29 april 2020

TOGS: aanvraag nu open voor nieuwe SBI-codes

De regeling Tegemoetkoming schade COVID-19 (TOGS) staat sinds 15 april ook open voor ondernemers in diverse contactberoepen, zoals tattooshops.

Ook zijn kleinere mkb-winkeliers in de food, toeleveranciers (onder andere groothandel) en dienstverlening zoals taxibedrijven toegevoegd. Daarnaast kunnen agrarische bedrijven die bijvoorbeeld met hun camping of verhuur van vakantiehuisjes omzetverlies lijden een aanvraag indienen.

Voor een aantal bestaande groepen zijn de voorwaarden aangevuld
Ondernemingen kunnen nu ook in aanmerking komen voor TOGS als zij een vestiging hebben die fysiek afgescheiden is van de privéwoning en die een eigen opgang of toegang heeft. Bewijsstukken hiervan kun je met de aanvraag meesturen. Voor een aantal andere ondernemingen zijn ook aanvullende voorwaarden opgenomen. Deze lees je op de website van de RVO.

Om de systemen bij de RVO niet te overbelasten vraagt de overheid om, indien mogelijk, je aanvraag nog even uit te stellen. Zo kunnen de ondernemers waarbij de nood het hoogst is, eerst aanvragen.
Maak je geen zorgen dat je te laat bent, er is voldoende budget en je kunt nog tot en met 26 juni je aanvraag indienen.

Voor gedupeerde zorgondernemingen zoals bijvoorbeeld praktijken van tandartsen en fysiotherapeuten geldt dat zij hun aanvraag vanaf 22 april kunnen indienen.

 

Lees meer over (onder meer) Tozo in onze brochures.
Ben je lid van FNV Zelfstandigen? Download de brochures dan via ons Kenniscentrum voor leden.

Wanbetalers in de coronacrisis

 

Download de brochure

 

Download de brochure

 

Download de brochure

 

Ga naar de speciale pagina