FNV ZZP

Woensdag 25 maart meer duidelijkheid over de zzp-regelingen

Laatste update: 23 maart 2020

Woensdag 25 maart meer duidelijkheid over de zzp-regelingen

Vanwege de maatregelen tegen het coronavirus derven veel zelfstandige ondernemers, onder wie zzp’ers, inkomsten. Het kabinet ondersteunt hen met een tijdelijke regeling (Torzo), vooralsnog tot 1 juni 2020.


Deze regeling voor zelfstandige ondernemers met financiële problemen wordt uitgevoerd door gemeenten. Er zijn twee vormen van ondersteuning mogelijk:

  • De gemeente biedt voor maximaal 3 maanden inkomensondersteuning tot aan het sociaal minimum
  • Daarnaast kan een lening voor bedrijfskapitaal worden aangevraagd

Uitgangspunt is een eenvoudige regeling die het mogelijk maakt dat gemeenten binnen 4 weken na aanmelding kunnen beschikken. De kamerbrief over het volledige pakket maatregelen lees je hier. Op de website van de Rijksoverheid lees je de laatste informatie over alle ontwikkelingen rondom het coronavirus. 


Wanneer is de regeling bekend?

SZW werkt nu aan de regeling (AMvB) en verwacht uiterlijk aanstaande woensdag 25 maart meer details te kunnen geven. De regeling zelf is er dan nog niet, vanwege de procedures die eraan verbonden zijn. Dit kan nog enkele weken duren. Lees meer op de site van VNG.


FNV Zelfstandigen informeert je woensdag, wanneer er meer duidelijk is.