FNV ZZP

FNV Zelfstandigen is je - ook in deze onzekere tijden - graag van dienst!

Laatste update: 17 maart 2020

Wij zijn je - ook in deze onzekere tijden - graag van dienst!

Naar aanleiding van de nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus in Nederland, informeren we je graag over hoe FNV Zelfstandigen hiermee omgaat. Ook in deze onzekere tijden kun je vanzelfsprekend op FNV Zelfstandigen en onze juridische adviseurs rekenen voor advies en ondersteuning in je zelfstandig bestaan.Brochure
Als vereniging voor zzp'ers voelen we nu extra de verantwoordelijkheid om je -waar dat mogelijk is- bij te staan in de continuïteit van je werk als zzp'er. Hoe je om kunt gaan met de (corona)crisis lees je in onze nieuwe brochure (zie onder).

Meldpunt
Ook hebben we een MELDPUNT ingericht waarop je ons kunt laten weten op welke manier jij als zzp'er te maken hebt met de gevolgen van de (corona)crisis.
Via dit meldpunt verzamelen we alle ervaringen, zodat we op basis daarvan in gesprek kunnen met regering en betreffende bewindslieden

Bbz
Wij spreken gemeenten aan op hun verantwoordelijkheid naar zelfstandig ondernemers. De gemeenten hebben met het zg. Bbz (Besluit bijstandsverlening zelfstandigen) een instrument in handen om (gevestigde) zzp'ers bij te staan bij tijdelijke liquiditeitsproblemen. 


Juist nu, tijdens de uitbraak van het coronavirus, is meer dan ooit nodig dat gemeenten meer bekend maken dat de Bbz-regeling bestaat en dat zzp'ers bij hun gemeente kunnen aankloppen als het financieel niet meer gaat. Wij roepen ook staatssecretaris Van Ark van SZW op, om een extra editie uit te geven van het periodiek Gemeentenieuws. En daarin gemeenten te vragen om meer aandacht en bekendheid te geven aan het Bbz.

We staan voor je klaar!
Verder blijft in deze onzekere periode onze dienstverlening beschikbaar voor je! Onze juristen en medewerkers werken zoveel mogelijk vanuit huis en zijn beschikbaar voor advies. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op via onze ledenservice op 088-0997010 of onze juridische collega's op 088-0997020 (op werkdagen van 9.30-14u.).

Met specifieke vragen rondom je werk als zzp'er en het coronavirus kun je contact opnemen met het het Coronaloket van de Kamer van Koophandel op telefoonnummer 0800-2117

Wij zijn je als vereniging - ook in deze onzekere tijden - graag van dienst.


Marjan van Noort
Manager FNV Zelfstandigen

Download via onderstaande button onze brochure 'Hoe ga je als zzp'er om met een (corona)crisis?'


Ben je lid van FNV Zelfstandigen? Download onderstaande brochures dan in ons Kenniscentrum voor leden.

New call-to-action

 

Download de brochure