FNV ZZP

Actieve lobby werkt: Iedere zelfstandige doet weer gratis belastingaangifte

Laatste update: 31 maart 2020

Actieve lobby werkt: Iedere zelfstandige doet weer gratis belastingaangifte

Alle zelfstandigen -ook met een BV- kunnen weer gratis belastingaangifte doen. Mede dankzij de lobby die FNV Zelfstandigen voerde en het debat dat in de Kamer volgde, trekt de Belastingdienst deze onzinnige maatregel terug.

De Kamerleden waren ook in het debat niet te spreken over de manier waarop zeker 120.000 ondernemers met een rechtspersoon (besloten vennootschap of BV) begin dit jaar keihard voor het blok werden gezet. 


Zij kregen een brief dat ze op de nieuwe manier aangifte moesten gaan doen, terwijl de Tweede Kamer het systeem nog niet eens had goedgekeurd. Deze ondernemers zouden sinds 1 januari moeten betalen om belastingaangifte te doen, met de zogeheten eHerkenning. Zouden ze dat niet doen dan wachtte een boete.

Marjan van Noort riep namens FNV Zelfstandigen minister Wopke Hoekstra (Financiën) in een brief op om het voor alle zelfstandigen mogelijk te maken om kosteloos belastingaangifte te – blijven – doen. En met resultaat: Na lobby en debat is de regeling teruggedraaid en kunnen alle zelfstandigen (weer) kosteloos hun aangifte doen! 


Download via deze link de kamerstukken.