FNV ZZP

Afgifte btw-identificatienummer aan startende ondernemers kan in januari langer duren

Laatste update: 13 januari 2020

Afgifte btw-identificatienummer aan startende ondernemers kan in januari langer duren

Meld je je aan als nieuwe ondernemer? Dan krijg je normaal gesproken binnen 2 weken een brief van de Belastingdienst met je btw-identificatienummer (btw-id). In januari kan dit langer duren. Dit komt doordat het aantal aanmeldingen veel groter is dan gebruikelijk.

Het btw-id vermeld je op je facturen en website. Zo maak je je bij zakenrelaties kenbaar als btw-plichtig ondernemer.

Je krijgt een btw-id als je je als ondernemer hebt ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, of als je je bij de Belastingdienst hebt aangemeld met het formulier ‘Opgaaf startende ondernemer' of het formulier ‘Opgaaf zonnepaneelhouders’.