FNV ZZP

Trademark blijft je bedriegen: nu ook als Lectual Europe

Laatste update: 19 december 2019

Let goed op als ze je bellen!

Weet je nog: Trademark Office B.V.? We waarschuwden je al tig keer voor dit bedrijf. Het pleegt fraude met domeinnamen. Sinds kort ook onder een andere naam: Lectual Europe. Maar naast Lectual Europe is er nu weer een nieuwe partij, met de naam MKB Diensten BV, die zzp'ers ongevraagd telefonisch lastig valt met diensten waar je niet om gevraagd hebt. Het gaat vooral om reizen met korting en dat wel tegen betaling van ruim € 400,-. Trap er niet in!

Nieuwe naam, dezelfde streken

Lectual Europe is de nieuwe handelsnaam van Trademark Office B.V. Daarmee verandert er niks. De oplichterspraktijken, waar we je eerder uitgebreid over vertelden, gaan gewoon door. Wat het voor jou extra link maakt, is dat je er door die andere naam misschien makkelijker intrapt.

Zo misleiden ze je

Je krijgt een telefoontje van Trademark of Lectual Europe. Ze vertellen je dat iemand op het punt staat om een internetdomein te kopen dat bijna hetzelfde is als dat van jouw website. Maar volgens de beller heb jij geluk: je hebt het eerste recht om de naam te registreren. Je kunt de domeinnaam meteen kopen. Wel voor een prijs die veel hoger is dan wat hij waard is. Ook zit je direct vast aan een langlopend contract.

Er is helemaal geen andere koper 

Die andere koper bestaat helemaal niet. Met dat fabeltje probeert de beller je over te halen om meteen aan de telefoon dat domein te kopen. Je komt er daarna bijna niet vanaf. Als je je bedenkt, bijvoorbeeld omdat je ergens hebt gelezen dat ze de boel bedonderen, gebruiken ze de opname van het telefoongesprek om je onder druk te zetten.

Kijk ook uit voor Trademark Benelux

Ondertussen is er ook nog Trademark Benelux. Die naam gebruikt een vorige eigenaar van Trademark Office B.V. Ook totaal onbetrouwbaar. Hij doet net of hij oude vorderingen van Trademark Office B.V. kan innen. Dat is beslist niet zo. Dus laat je alsjeblieft niet voor de gek houden.

Opgelicht (AVROTROS) zit er bovenop

We zijn gelukkig niet de enige die waarschuwt voor de dubieuze praktijken van Trademark/Lectual Europa. Het televisieprogramma Opgelicht (AVROTROS) zit er ook bovenop

 

Download via onderstaande button onze Tips tegen acquisitiefraude.
Ben je lid van FNV Zelfstandigen? Download 'm dan via deze link.

 

Download de brochure (gratis)