FNV ZZP

Ricky is geen blije zelfstandige

Laatste update: 19 december 2019

Ga naar Sorry we missed you

Je krijgt hem vast wel eens in de bus: zo’n briefje van je pakketbezorger, dat je niet thuis was. Ricky uit de film‘Sorry we missed you’ is ook zo’n bezorger. Maar geen blije zelfstandige.

Indrukwekkend: de film Sorry we missed you

Wat doet onzeker werk met een man en zijn gezin? De sociaal zeer betrokken regisseur Ken Loach laat het allemaal voorbijkomen in zijn indrukwekkende rolprent, die al vele prijzen heeft gewonnen. 

Zelfstandige tegen wil en dank

Ricky is zelfstandige tegen wil en dank. Zijn gezin heeft schulden en wordt bijna het huis uit gezet. Dus koopt Ricky een bus en gaat als zzp’er pakjes rondbrengen. 

12 uur per dag, onverzekerd

Maar hij is niet de vrolijke zelfstandige die wij zo graag zien. Die eigen baas is omdat hij dat graag wil. Die regie heeft over zijn eigen leven. Alles behalve. Ricky rijdt van hot naar haar, jakkert 12 uur per dag om zijn pakjes te kunnen bezorgen. En ook nog eens onverzekerd. 

Wij willen dat je bewust kiest 

Dit doet wat met het gezin van Ricky. Dit is zoals wij het niet willen. Ook in Nederland is de arbeidsmarkt ontwricht. Wij vinden dat je zelf bewust moet hebben gekozen voor het zelfstandige bestaan. Dat je omstandigheden waarin je werkt goed moeten zijn. Dat je een goed tarief verdient. Maar dat weet jij. Daarom ben jij lid.

Meer weten over de film? 

Dit is de trailer van Sorry we missed you. En nu snel naar de bioscoop!