FNV ZZP

Uitstel advies van commissie Borstlap

Laatste update: 14 oktober 2019

Uitstel advies van commissie Borstlap

Eind vorig jaar heeft het kabinet de Commissie Regulering van werk - onder leiding van Hans Borstlap- ingesteld om te adviseren over de veranderingen op de arbeidsmarkt en de mogelijke gevolgen voor de regelgeving. Het kabinet heeft gevraagd het advies op 1 november 2019 op te leveren.

Recentelijk heeft de heer Borstlap minister Koolmees verzocht om uitstel van de opleverdatum van het advies van de Commissie Regulering van werk. Het werk vordert gestaag maar de scope van de adviesaanvraag en complexiteit van de problematiek maakt dat de commissie enige maanden extra nodig heeft voor het voltooien van het advies en het daarbij behorende rapport. De commissie verwacht eind januari het advies in een rapport op te leveren. 

Koolmees heeft dan ook besloten de opleverdatum van het advies te verschuiven naar 1 februari 2020. 

Tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen heeft de minister-president toegezegd kort na het verschijnen van het rapport met een eerste kabinetsreactie te komen. Het kabinet zal in het eerste kwartaal van 2020 reageren op het rapport.