FNV ZZP

Tv-show Radar wil jouw verhaal: over slechte betalers

Laatste update: 15 oktober 2019

Tv-show Radar wil jouw verhaal: over slechte betalers

Zó vervelend: klanten die je te laat betalen voor je werk. Of zelfs helemaal niet! Het televisieprogramma Radar (AVROTROS) maakt er een uitzending over. En zij horen graag jouw ervaringen.

Radar wil jouw verhaal horen over niet of laat betalende klanten

Lekker is dat: wekenlang wachten op geld van een klant. Terwijl je er hard voor hebt gewerkt en bij jou ondertussen ook gewoon je rekeningen op de mat ploffen.

Bijna de helft betaalt te laat

Dit overkomt veel zelfstandigen. Jullie lieten dat een tijdje terug weten in onze poll. Zo’n 46% gaf aan dat opdrachtgevers betalen binnen een week of 3. De rest moet meer geduld hebben: 41,2% krijgt zijn geld pas na 3 tot 6 weken, 13,2% wacht langer dan anderhalve maand. En dan hebben we het niet eens over de echte wanbetalers: zij die helemaal niet over de brug komen.

Onze Incassoservice: van brief sturen tot rechter

Je kunt als lid van FNV Zelfstandigen gelukkig altijd terecht bij onze ZZP Incassoservice. Vaak is het probleem dan snel opgelost, na een brief van onze juristen aan de lakse opdrachtgever. Soms moeten we harder optreden, af en toe zelfs tot aan de rechter.  

Televisieprogramma duikt er bovenop

Het televisieprogramma Radar (AVROTROS) duikt bovenop dit onderwerp. Zij zoeken nu naar de verhalen van zelfstandigen die te maken hebben of hadden met klanten die te laat of niet betalen.

Jouw ervaringen met slechte betalers

Wees niet bang: je hoeft niet gelijk met je hoofd op tv. Je kunt je ervaringen gewoon mailen. Ze kunnen je daarna wel bellen en nog wat vragen stellen. Daarna verwijderen ze je contactgegevens.

Stuur Radar een mail

Dus: wil jij je verhaal wel kwijt? Stuur een mail naar Radar en download onderstaande tips!

Ben je lid van FNV Zelfstandigen? Download de tips dan via deze link.

 

Download de 10 tips