FNV ZZP

Je zzp-carrière in de lift? Volg de elevatorpitch workshop op de Summer Academy

Laatste update: 15 juli 2019

Je zzp-carrière in de lift? Volg de elevatorpitch workshop op de Summer Academy

De elevatorpitch wordt vaak verward met een ‘verkooppraatje’. Maar daarmee doe je de pitch tekort want het is geen eenzijdige boodschap. Een goede pitch is er eentje waarbij je connectie maakt en jouw verhaal bij de ander blijft hangen. En dat is moeilijker dan je denkt.

80% van de ondernemers vindt pitchen lastig

Het is niet voor niets dat 80% van de ondernemers moeite heeft met pitchen. Ben je fan van het zakelijke nieuwsprogramma BRN Zakendoen dan ken je vast wel het onderdeel waarin iedere week twee startups de kans krijgen om zichzelf te presenteren in een live pitch voor Nederlands publiek! En dat levert juweeltjes op, maar soms ook tenenkrommende pitches. Maar je weet het, de beste stuurlui staan aan wal.

Hoe wordt jouw pitch perfect?

Tijdens de Summer Academy van FNV Zelfstandigen (woensdag 28 augustus, 09:00-12:30uur) kun je de workshop volgen van Laura Hagt- Breng jezelf in beeld: de elevatorpitch. Laura Hagt is opgeleid als theaterdocent. Zij gebruikt al 25 jaar elementen uit het theater in training en coaching, bijvoorbeeld bij coaching in presentatie, non-verbale communicatie, impact of gesprekken oefenen. In deze workshop ga je aan de hand van een paar vragen je persoonlijke pitch maken. Zodat je kort en overtuigend kunt vertellen wie je bent, wat je doet of wat je wil en wat je voor de ander kunt betekenen. Je oefent en krijgt aanwijzingen hoe je in elke situatie jezelf kunt profileren op een effectieve en bij jou passende manier. Wil je weten hoe ze zelf pitcht: bekijk dan haar versie.

6 tips voor een succesvolle elevatorpitch

Waar moet een goede elevatorpitch aan voldoen? Een goede en krachtige pitch legt in een paar zinnen uit wie je bent, welke oplossing je biedt, wat je toegevoegde waarde is en wat je zoekt. Het kan je helpen om puntsgewijs de volgende onderdelen voor jezelf op een rijtje te zetten:

  1.     Verplaats je in wat je klant nodig heeft. Welk probleem jij voor hem kunt oplossen.
  2.     Vertel daarbij en passant waarin jij uniek bent
  3.     Gebruik daarbij signaalwoorden als wat heb je te bieden, hoe wil je dat gaan    doen, waarin ben je goed en waarom.
  4.     Laat vaktermen of jargon weg uit je elevator pitch. Gewoon alledaags Nederlands is prima om je ideeën, producten of diensten uit te leggen.
  5.     Speel geen toneel, dus lees of dreun niet iets op dat je uit je hoofd hebt geleerd. Degene tegenover je moet jou leren kennen en niet een actrice of acteur. Dus laat zien wie je echt bent, wees oprecht en jezelf!
  6.     Houd het kort! Niet langer dan 5 minuten.

Wil je meer tips lezen download dan onze brochure ‘Succesvol klanten werven voor zzp’ers’.

Meld je aan voor de Summer Academy

Deze elevatorpitch workshop maakt onderdeel uit van de Summer Academy! Dit jaar vindt het tweedaags event plaats op woensdag 28 en vrijdag 30 augustus aan de Varrolaan in Utrecht. Als lid van FNV Zelfstandigen mag je gratis de workshops bijwonen. Hier vind je het complete cursusoverzicht. Ben je geïnteresseerd en nog geen lid, maar wil je het wel worden dan kun je je als nieuw lid hier aanmelden.

 

 

New call-to-action