FNV ZZP

Save the date: FNV Zelfstandigen op KVK Startersdag 22 juni

Laatste update: 20 juni 2019

Save the date: FNV Zelfstandigen op KVK Startersdag 22 juni

Je eigen tijd indelen en eigen baas zijn, een groeiende aantal mensen kiest hiervoor. De Kamer van Koophandel bericht dat in het eerste kwartaal van 2019 er 11% meer starters waren, 12% minder stoppers en 2% minder faillietverklaringen dan in het eerste kwartaal van 2018. Het aantal ondernemingen bedroeg op 1 april van dit jaar maar liefst 1.929.887.

Sterke groei aantal starters

De groei van het aantal starters komt vooral door beginnende fulltime en parttime zelfstandigen, aldus de KvK. In het eerste kwartaal van 2019 waren er 9% meer fulltimers (3.104 meer) en 24% meer parttimers (2.547 meer) dan in het eerste kwartaal van vorig jaar. Ook waren er 3.654 minder stoppende zzp’ers (2.942 fulltime zzp’ers en 712 parttime zzp’ers) dan vorig jaar in het eerste kwartaal.

 

Helpende hand op de Startersdag

Om je startende onderneming meer kans te geven, organiseert de Kamer van Koophandel drie keer per jaar de Startersdagen op verschillende locaties in het land.De tweede editie van dit jaar vindt plaats op zaterdag 22 juni in Den Haag, Eindhoven en Utrecht.Voor een sfeerimpressie kun je hier een kijkje nemen: https://www.kvk.nl/evenementen/startersdag/.

 

FNV Zelfstandigen op de Startersdag

De Startersdag staat in het teken van informatie, netwerken en inspiratie. Je kuntverschillende informatiemarkten, workshops en inspiratiesessies bezoeken.

Natuurlijk is FNV Zelfstandigen ook van de partij! En niet zonder reden. We willen de positie van zelfstandig ondernemers versterken door gerichte en actieve lobby in Den Haag en we bieden hulp en ondersteuning, zoals professioneel advies, rechtsbijstand, hulp bij incassoproblemen, kortingen op verzekeringen en een inspirerend netwerk. 

 

Gratis stappenplan voor de startende zzp’er

Succesvol je eigen bedrijf starten gaat niet vanzelf. Er zijn veel belangrijke zaken die je moet regelen. En dan kan het lastig zijn om overzicht te houden in de jungle aan informatie. Heb je wellicht geen tijd om naar de Startersdag te komen, maar wil je wel weten hoe je het best kunt starten? Download dan ons handige stappenplan voor de startende zzp’er. Dit plan beschrijft in zes stappen waar je aan moet denken als je van start gaat als zelfstandig ondernemer. 

 

 

Stappenplan startende zzp'er