FNV ZZP

Toe zzp'er! Steun onze pensioenacties

Laatste update: 15 mei 2019

Want dat doe je ook voor jezelf

Waarom zou je dat dan doen? Dat leggen wij je uit. Wij willen een goed pensioen voor iedereen. Ook als zelfstandige moet je op tijd kunnen stoppen met werken. En als je dat dan doet, hoor je te genieten van je oude dag. Zonder zorgen over geld. Duidelijk toch? Dus vul onze petitie in.

Laat weten dat jij niet wilt dat je AOW-leeftijd omhooggaat. Dat je de kans krijgt om een goed pensioen op te bouwen via een zogeheten bedrijfstakpensioenfonds. En dat je pensioen telkens ook netjes stijgt als je boodschappen duurder worden, je kleren of je huis.

TEKEN DAN NU DE PETITIE

Wat is er precies aan de hand?

  • De AOW-leeftijd stijgt

Als het kabinet zijn zin krijgt, dan stijgt de AOW-leeftijd met de levensverwachting van ons Nederlanders. Dat betekent voor jou als zzp’er dat je langer moet doorwerken. Zeker als je werkt in een zwaar beroep dan is dat voor jou geen gezonde manier om je pensioen te halen. Daarom moet je nú laten horen dat ook jij tegen de stijging bent van die AOW-leeftijd.

  • Goed pensioen voor iedereen

Een klein stukje economie. De zogeheten bedrijfstakpensioenfondsen geven de hoogste opbrengst per ingelegde euro. Maar jij wordt als zzp’er meestal niet toegelaten tot deze pensioenfondsen. Dat kan natuurlijk niet. Ook jij moet kunnen meedoen, zodat ook jouw euro je het meeste oplevert.

  • Je pensioen moet meestijgen met de prijzen

Zo’n bedrijfstakpensioenfonds mag je pensioen indexeren. Dat betekent dat jouw ingelegde geld meer waard wordt. Bijvoorbeeld als de prijzen van je boodschappen of je huis stijgen. Alleen maken de huidige regels dit onmogelijk. Dat moet ook anders. Wij willen dat die indexatie wel kan. Daardoor stijgt je ingelegde geld en bouw je meer pensioen op.

Dus nogmaals: wil jij ook dat dit allemaal goed geregeld wordt? 

TEKEN ONZE PETITIE

Dit is het verhaal van zelfstandige Roel

Wie kunnen je beter vertellen over een goed pensioen dan de mensen om wie het gaat? Zoals Roel Steringa, zelfstandig financieel planner. 'Er moet een collectief pensioen komen voor zelfstandigen', zegt hij. 'Pas daar de wet maar voor aan. Want nu is er te weinig geregeld voor ons zzp'ers.'

Lees het verhaal van Roel