FNV ZZP

ZZP Academy: WordPress website maken voor zzp’ers

Laatste update: 15 april 2019

ZZP Academy: WordPress website maken voor zzp’ers

Tegenwoordig is iedereen op internet te vinden. Logisch, want daar vind je antwoord op alle vragen die je maar kunt verzinnen. Heb je iets nodig of wil je iets weten? Even Googlen en je hebt het binnen een paar klikken gevonden. Maar heb jij al een website?

Misschien denk je: ‘Maar ik verkoop helemaal geen producten’ of ‘Ik heb geen webshop dus waarom heb ik dan een website nodig?’ Ook voor diensten begint de zoektocht online. Het wordt tegenwoordig zelfs bijna van je verwacht dat je een website hebt. Je laat je online gezicht en daarmee je bedrijf zien aan klanten. Wil je leren je eigen website te bouwen en slimme webteksten te schrijven. Profiteer dan van onze gratis cursus Maak je eigen WordPress websiteen Slimme internettekstenmaken. Lees meer hierover in de studiegids. 

Training ‘Maak je eigen WordPress website’

Zonder website tel je als zzp'er anno 2019 nauwelijks meer mee. Je potentiële klanten oriënteren zich vaak eerst op internet. En daar wil je dan vanzelfsprekend aanwezig zijn met een functionele en aantrekkelijke website. Maar een website laten maken door een professioneel bureau kost je snel honderden euro's. Gelukkig kan dat tegenwoordig een stuk goedkoper en kun je ook zonder technische kennis je eigen website bouwen. 

In de cursus Maak je eigen website van de ZZP Academy leer je om je eigen website te bouwen en beheren in WordPress. Dit is een toegankelijk programma, waarmee je ook zonder programmeerkennis aan de slag kunt. 

In drie middagen leer je met WordPress je eigen website te maken, aan te passen en eenvoudig te beheren. 

Cursusdagen (3 dagdelen van 13.00 tot 17.00 uur)

•          vrijdagen 14 / 21 / 28 juni, 13:00 – 17:00 uur (Utrecht)

•          vrijdagen 13 / 20 / 27 september, 13:00 – 17:00 uur (Utrecht)

•          vrijdagen 15 / 22 / 29 november, 13:00 – 17:00 uur (Utrecht)

Cursus Slimme internetteksten maken

Je website werkt pas écht goed wanneer er ook treffende teksten op staan. Denk er wel om dat je bij het schrijven ervan anders te werk gaat dan bij drukwerkteksten. Mensen hebben weinig geduld bij het lezen van webteksten. Eigenlijk lezen ze niet maar scannen ze de tekst. Hoe maak je zakelijke internetteksten die aantrekkelijk zijn voor de lezer en effectief voor je bedrijf? Dat leer je in deze training van twee dagdelen. Je maakt gebruik van slimme technieken die het web je biedt. Dit is het programma:

•          Samenhang tussen teksten en bedrijfsstrategie, klant(reis) en kanaal

•          Contentmanagement

•          Teksttypes zoals blog, nieuwsbericht, e-mail, profieltekst social media

•          Diverse begrippen zoals hashtag, lead, notendop-alinea, metagegevens

•          Opbouw van online teksten, schrijfschema’s

•          Mogelijkheden van HTML benutten, taalpatronen, spelen met taal

•          Tekstvormgeving en beeldgebruik

•          Zoekmachine- en mensvriendelijk schrijven

Cursusdagen

De data waarop deze cursus plaatsvindt zijn:

•          29 maart en 5 april, 13:00 – 17:00 uur (Utrecht) (2 dagdelen)

•          6 december en 13 december, 13:00 – 17:00 uur (Utrecht)  (2 dagdelen)

 

 

New call-to-action