FNV ZZP

Zeg ja tegen ‘nee’ zeggen

Laatste update: 29 april 2019

Zeg ja tegen ‘nee’ zeggen

Kun je vandaag dit tussendoortje erbij doen? Ik wil maximaal 40 euro per uur betalen Die tekst moet vanmiddag echt af zijn Herken je het? Het antwoord is in alle gevallen ‘nee’.

‘Nee’, omdat dit niet volgens afspraak was, ‘nee’ omdat je standaard uurtarief 60 euro is en ‘nee’ omdat je nog andere deadlines hebt. En toch zeggen we vaak ‘ja’, omdat we denken dat nee-zeggen niet klantvriendelijk is, omdat we bang zijn de opdracht te verliezen, of omdat we graag aardig gevonden willen worden. Ja-knikken is een grote valkuil die je veel stress geeft en niet per se meer tevreden klanten oplevert. Zeg dus ‘ja’ tegen de cursus Nee-zeggen. Hoe je dat moet doen leer je in de cursus Voordelen van vaker nee zeggen.

Nee zeggen is positief

Nee zeggen mag dan negatief klinken, maar heeft zeker positieve kanten. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je klant en/of opdrachtgever. Je komt zelfbewuster en duidelijker over, wat een ander vertrouwen geeft. Daarnaast betekent het dat je meer regie houdt op gebieden als communicatie, onderhandelingen en timemanagement. In deze cursus leer hoe je in controle blijft over je eigen activiteiten, energie en tijd, zodat je je kunt focussen op voor jouw belangrijke bedrijfsactiviteiten.

Cursus Voordelen van vaker nee zeggen

In de workshop word je je bewust van je gedrag en de gevolgen daarvan. Vaak wil je tegemoetkomen aan de wensen van je opdrachtgever, of een conflict uit de weg gaan. Je vult zelf al in wat je opdrachtgever verwacht en hebt al ‘ja’ gezegd voordat je het weet. Terwijl je beter ‘nee’ had kunnen zeggen. Belangrijk is hoe je dit kunt omzetten naar assertief gedrag.

Wat leer je?

  •       Aan de hand van praktische testen achterhaal je hoe assertief je zelf handelt.
  •       Je oefent veel in de groep hoe je je gedrag kunt veranderen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van simulatiespel en praktijkopdrachten.
  •       Je krijgt andere inzichten door de interactie met de deelnemers.
  •       Aan het einde van de workshop heb je handvatten om assertiever te zijn.

Nee leren zeggen lijkt lastig, maar dat hoeft het zeker niet te zijn. Het valt of staat met het creëren van helderheid, bewustwording en het aandurven eigen keuzes te gaan maken.

Geef je vandaag op voor de cursus en download onze gids met het complete cursusaanbod van 2019. 

New call-to-action