FNV ZZP

Taxichauffeurs: hoe nu verder? Vul de enquête in

Laatste update: 26 april 2019

Hoe nu verder voor de taxichauffeurs? Vul de enquête in

Een dikke duim voor de zelfstandig taxichauffeurs. Want die maakten er laatst een mooie actie van in Amsterdam. En de boodschap kwam over. Wethouder Sharon Dijksma (Verkeer en Vervoer) belooft mee te werken aan gelijke regels voor rijders van centrales en platforms.

Sharon Dijksma belooft gelijk speelveld taxi's

Zij wil ook een ‘gelijk speelveld’ voor álle taxichauffeurs in haar stad. Daarnaast gaat ze met hen in gesprek. Verder zegt ze dat ze ervoor zorgt dat je straks als chauffeur voor een centrale niet langer wordt geschorst bij een verkeersovertreding. Je krijgt dan gewoon een boete.

Wat nodig voor gelijk speelveld?

Om goed te weten wat de chauffeurs precies nodig hebben voor een gelijk speelveld verspreidt de gemeente Amsterdam een enquête. Dan kan zij na de zomer komen met concrete voorstellen voor nieuw taxibeleid.

Vul snel de enquête in

Het is dus heel belangrijk dat zoveel mogelijk taxichauffeurs de enquête invullen. Ben je chauffeur in Amsterdam? Ga dan nu naar de vragenlijst. Rijdt je buurman, zus of een andere bekende op de taxi? Deel de enquête met haar of hem. De enquête sluit vrijdag 3 mei om 17.00 uur. Dus niet te lang wachten!

Hoe nu verder? Lees onze nieuwsbrief

Wil je lezen hoe we nu verdergaan? Dat vertellen we je in onze nieuwsbrief (pdf).