FNV ZZP

Save the date: Dag van de zzp’er op 6 april

Laatste update: 9 april 2019

Save the date: Dag van de zzp’er op 6 april

Zaterdag 6 april is het weer de 'Dag van de zzp’er'. Een dag waarop zelfstandigen, freelancers en interim professionals in het zonnetje worden gezet. Bij FNV Zelfstandigen vinden we één dag niet lang genoeg en maken er daarom de 'Week van de zzp’er' van.

Gedurende 7 dagen geven we alle zelfstandig ondernemers de gelegenheid om onze bundel met de 5 best gelezen brochures van FNV Zelfstandigen te downloaden. 

 1. In 9 stappen eenvoudig boekhouden voor zzp'ers

Als zzp’er zelf je boekhouding doen heeft veel voordelen. Je bespaart geld, maar belangrijker nog, je hebt zelf grip op je cijfers. En als je een succesvol bedrijf wilt runnen, kan dat alleen als je zelf weet hoe je bedrijf er in financieel opzicht voor staat.

Boekhouden is overigens een techniek die je heel goed kunt leren. In ons stappenplan leggen we je uit hoe je het doet.

 1. Algemene voorwaarden en contract voor zzp’ers

Als gaat ondernemen dan komt een contract en algemene voorwaarden vanzelf om de hoek kijken. Maar wat moet er nu eigenlijk in staan? Wat zijn je rechten en plichten als zzp’er bij het afsluiten van een contract? En wat zet je precies in je algemene voorwaarden? Je leest het in deze brochure met hierin aandacht voor:

 • Checklist voor de overeenkomst
 • Valkuilen
 • Het contract
 • Rechten en plichten
 • Tips om betalingsproblemen te voorkomen
 • Verwijzen naar je algemene voorwaarden
 1. Checklist ben je AVG-proof?

Elke ondernemer, dus ook zzp'ers, moeten voldoen aan de nieuwe privacy wetgeving, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Heb je er wel van gehoord, maar nog niets ondernomen? Vraag jij je af waar je moet beginnen om te voldoen aan de AVG? Deze handige checklist voor zzp’ers helpt je op weg om op de juiste wijze te voldoen aan de AVG.

 1. Online klanten werven voor zzp’ers

Klanten zijn je bestaansrecht, want zonder betalende klanten heb je geen inkomen. In deze brochure leggen we je uit hoe je via je website en via social media op een vrij eenvoudige en voordelige manier nieuwe klanten kunt werven. Je leest meer over de volgende onderwerpen:   

 • Aan deze 10 eisen moet je website voldoen.
 • Zó maak je van je website een klantenmagneet.
 • Voorkom deze website bloopers
 • Waar moet je op letten als je je op het social media pad begeeft?
 • Wat levert social media op?
 • Tips om goed online klanten te werven.
 1. Zzp'er en de auto: Leasen? Privé kopen? Of op de zaak?

Je kunt als zzp’er heel wat kilometers per jaar maken. Maar wat is - buiten het openbaar vervoer en fiets - het voordeligst? Je auto op de zaak zetten? Privé aanschaffen en de kilometers doorberekenen? Of een auto leasen? Je kunt het lezen in onze brochure waarin we onder meer aandacht besteden aan:

 • Opties voor een zakelijke auto
 • Aftrekbare kosten
 • Auto leasen versus privé: de voor-en nadelen
 • Bijtelling en btw
 • Rittenadministratie
 • Voorbeeldberekeningen

Profiteer van deze tijdelijke actie

Wees er snel bij want deze actie duurt een week. Je kunt alle brochures afzonderlijk downloaden of als een pakket in onze 'Dag van de zzp’er bundel'.
Ben je al lid van FNV Zelfstandigen? Dan kun je al onze brochures gratis downloaden via www.fnvzzp.nl/downloads.
 

Download de ultieme bundel