FNV ZZP

5 redenen om een gratis cursus te volgen aan de ZZP Academy

Laatste update: 9 april 2019

5 redenen om een gratis cursus te volgen aan de ZZP Academy

Vrijheid, onafhankelijkheid, zelfstandigheid. Allemaal redenen om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan. Daar helpt FNV Zelfstandigen je graag bij. Onder meer met onze 42 trainingen op onze ZZP Academy. Deze trainingen en workshops worden het hele jaar door gegeven en zijn gratis voor leden. Nieuwsgierig naar wat er dit jaar op het programma staat?

 

Bekijk onze studiegids hier.

Waarom je een cursus zou volgen? 

  1.    Stilstand is achteruitgang 

Stilstand is achteruitgang. Dat geldt ook voor leren. Het is niet voor niets dat de overheid een Leven Lang Leren stimuleert. Over het algemeen geldt dat na je opleiding, je kennis binnen 5 tot 10 jaar is verouderd. En aangezien iedereen tegenwoordig zo’n 50 jaar werkt en de wereld constant verandert, wil je echt geen achterstand in je kennis. Bovendien, als je niet bijblijft loop je het risico om opdrachten te verliezen.

  1.    Het helpt je netwerk vergroten 

Je doet tijdens de cursus meer dan alleen kennis op. Je leert ook nieuwe mensen kennen en je netwerk wordt groter.Praten met mensen uit je vakgebied, of juist daarbuiten, geeft je input en nieuwe inzichten. Dat hoeft natuurlijk niet per se bij een cursus te gebeuren, dat kan evengoed bij een van de netwerkbijeenkomsten van FNV Zelfstandigen, de ZZP Cafés.

  1.    Je kunt een hoger tarief vragen

Zie de cursus als een investering in je toekomst. Welke vaardigheden mis je nog? Wat wordt in de toekomst belangrijk? Als je toekomstgericht onderneemt ben je breder inzetbaar. Je hebt meer kans op (grote) opdrachten en als je jezelf specialiseert kun je een hoger tarief vragen.

  1.    Het is gratis (voor leden)

Hadden we al gezegd dat het gratis is? Als je lid bent van FNV Zelfstandigen zijn alle cursussen gratis. Ben je nog geen lid maar wil je wel deelnemen? Word dan hierlid. Toch wel fijn, want als je in loondienst bent, krijg je vaak een opleidingsbudget om je kennis en vaardigheden op peil te houden. Zzp’ers moeten alles uit eigen zak betalen. 

Bekijk hier het cursusaanbod van 2019. 

  1.    Duizenden zzp’ers gingen je al voor

We merken dat onze leden graag willen bijleren: onze cursussen worden goed bezocht en hoog gewaardeerd. Inmiddels hebben al duizenden zelfstandigen de vruchten ervan geplukt en blijkt het voor nieuwe leden vaak een belangrijke reden te zijn om lid te worden. 

Bekijk het cursusaanbod

Met actuele vakkennis kun je als zelfstandig ondernemer flexibel inspelen op kansen in de markt. Onze ZZP Academy levert maatwerk workshops, trainingen en bijeenkomsten die je kennis en ondernemersvaardigheden blijvend versterken en je up-to-date houden.

New call-to-action