FNV ZZP

Maak een vliegende start met de workshop ‘Goed van Start’ van FNV Zelfstandigen

Laatste update: 5 november 2018

Maak een vliegende start met de workshop ‘Goed van Start’ van FNV Zelfstandigen

Was jij aanwezig op de Startersdag van de Kamer van Koophandel op 3 november en heb je je geregistreerd bij een van onze stands in Eindhoven, Groningen of Utrecht?

Dan mag je gratis naar onze cursus ‘Goed van Start’. Heb jij je niet aangemeld maar wil je wel gebruikmaken van dit aanbod, kijk dan hier.

Zzp’ers willen praktische handvatten

Bij FNV Zelfstandigen hebben we gemerkt dat aspirant zelfstandigen, ook na de Startersdagen, vooral praktische informatie willen. En dan het liefst hands-on in de vorm van een workshop met concullega’s. Daarom bieden wij als follow-up van de Startersdagen een speciale cursus aan waarin we je nóg meer praktische informatie meegeven, zodat je als zelfstandig ondernemer direct aan de slag kunt.

Als zelfstandige moet je veel ballen tegelijk in de lucht houden. Het lijkt wel jongleren, zegt Vera.  Er ook komt zoveel bij kijken. De cursus Goed van Start gaf mij goed inzicht waar ik mij op moet focussen en hoe ik het beste van start kan gaan.”

Wat leer je tijdens de cursus ‘Goed van Start’?

In één dagdeel bereiden onze juridische adviseurs je voor op de start van je nieuwe bedrijf. Tijdens de cursus worden de volgende onderwerpen behandeld:

 •       Contracten
  Hoe stel je een contract op met duidelijke afspraken over je tarief, de werkzaamheden, de duur van de werkzaamheden en de verantwoordelijkheden van opdrachtgever en opdrachtnemer?
 •       Algemene voorwaarden
  Waarom heb je algemene voorwaarden nodig en waaraan moeten de algemene voorwaarden voldoen? 
 •       Bepalen van je uurtarief
  Hoe bepaal je als zzp’er jouw uurtarief? Hoe bepaal je wat een goed en marktconform tarief is?
 •       Verzekeringen voor zelfstandige ondernemers
  Welke verzekeringen zijn verstandig om af te sluiten en welke wellicht niet?

Natuurlijk is er uitgebreid gelegenheid tot het stellen van vragen en netwerken.

Waar en wanneer start de cursus ‘Goed van Start’?

We bieden verschillende cursussen aan, onder meer in xx.De exacte data, locaties en tijdstippen vind je op onze website

Start Bewust

Zelfstandig ondernemen is een grote stap. Denk goed na over de financiële en organisatorische aspecten die zelfstandig ondernemen met zich mee brengen. Laat je eerst goed informeren door Kamer van Koophandel of FNV Zelfstandigen. Zij kunnen je op weg helpen en je ontbrekende kennis op peil brengen. 

Kom gratis naar 'Goed van Start'!